Categorie Salland

Landgoed Vilsteren ingekort

Afstand: 4 kilometer

Waar: Vilsteren (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Startpunt: Vilsterseweg 12; 7734 PD Vilsteren

Samengevat: Een kort rondje vanuit Vilsteren. Langs een bijzondere molen, over een verzameling van zandpaden en een stukje bos. 

Beoordeling: 7

Landgoed Vilsteren

Afstand: 13 kilometer

Waar: Vilsteren (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats Vilsterseweg 12, 7734 PD Vilsteren

Samengevat: Een afwisselende wandeling door het Sallandse landschap met bos, hei en weilanden. Enige minpunt is het relatief lange rechte stuk over het asfalt.

Beoordeling: 7,5

Holterberg

Afstand: 6 kilometer

Waar: Holten (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Holterbergweg 12, 7451JL Holten

Samengevat: Een wandeling vanaf de parkeerplaats bij het ‘Natuurmuseum Holterberg’ met een bezoek aan de Canadese begraafplaats en door het centrum van Holten.

Beoordeling: 6,5

De Uithoek II

Afstand: 11 kilometer

Waar: Rechteren (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een tweede wandeling vanuit ‘de uithoek’, net buiten Rechteren. Deze wandeling gaat over ‘Landgoed Rechteren’ en over het ‘Rechterense veld’. Veel bos, een stukje heide, een gemeentelijk monument en doorkijkjes over de velden.

Etappe Deventer – Olst

Afstand: 17 kilometer

Waar: Deventer (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: De etappe van de IJsselbiënnale van Deventer naar Olst. Een afwisselende wandeling door de uiterwaarden, door de velden en over een paar bospaadjes. Naast de kunstwerken van de biënnale nog een paar extra kunstwerken en een geschiedenisles.

Lemelerberg

Afstand: 13 kilometer

Waar: Lemele (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door de bossen en over de hei bij Lemele. Het hoogste punt van de wandeling is de top van de Lemelerberg: 77,9 meter.

Etappe Wijhe – Olst

Aftand: 17 kilometer

Waar: Wijhe (Nederand)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een etappe uit de verzameling van de IJssel biënnale 2017. Twee keer met de veerpont over, door de Duursche Waarden, een wiebelige loopbrug en over een stevig stuk dijk. Inclusief een aantal kunstwerken en een rijksmonument als decorstuk.

Rondje Wijhe

Afstand: 12 kilometer

Waar: Wijhe (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf het station Wijhe, een stukje over de oever van de rivier, door de Duursche Waarden met een bruggetje dat tot enige rebelse wandelbewegingen uitdaagt en via het buitengebied terug naar het station.

De Uithoek

Afstand: 6 kilometer

Waar: Rechteren (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het bos van ‘Landgoed Rechteren’. In een afwisselend landschap, veel bos afgewisseld met hei en een paar doorkijkjes naar de weilanden. De wandeling gaat helemaal over zandpaden.

Zwevend bankje

Afstand: 5 kilometer

Waar: Emmen (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: een afwisselende wandeling op landgoed ‘de Horte’. Langen rechte lanen, een molen, kronkelende bospaadjes. en een aangelegde tuin. Topattractie van de wandeling was, afgezien van het landschap,  de fotosessie bij het zwevende bankje.

« Oudere berichten

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑