maand maart 2016

Ermelose hei

Afstand: 9 kilometer

Waar: Ermelo (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling over de Ermelose hei  en door het Speulderbos weer terug. De hele wandeling gaat over zandpaden. Startpunt van de wandeling is de parkeerplaats bij de schaapskooi.

Wisseling van de wacht

Afstand: 3 kilometer

Waar: Londen (Verenigd Koninkrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Deze korte wandeling begint bij het metrostation ‘Westminster’. Even de tijd opnemen op ‘Big Ben’ en dan via ‘Downing Street’ naar ‘St James Palace’. Hier het eerste deel van de wisseling van de wacht bekeken. In looppas via ‘the Mall’ naar ‘Buckingham Palace’  de wisseling van de wacht verder te kijken. Wel een kwestie van geduld. Maar het is vandaag mooi weer, dus de moeite waard.

Lunch in het park

Afstand: 7 kilometer

Waar: Londen (Verenigd Koninkrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Deze wandeling begint bij metrostation ‘Baker Street’ en gaat door ‘Regent’s Park’. Aan het eind van de wandeling is er een stop voor lunch in het restaurant van het park. De route gaat terug naar het metrostation waar de wandeling begonnen is. Bijzondere wandeling vooral door de enorme plensbui halverwege de wandeling.

Vier bruggen

Afstand: 10 kilometer

Waar: Londen (Verenigd Koninkrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die begint onder aan ‘the Shard’, voor het eerst de Theems oversteekt via ‘London Bridge’ en via Tower in de richting van ‘St Katharina Docks’ gaat. De Theems wordt opnieuw overgestoken, nu via de wereldberoemde ‘Tower Bridge’. Met een stop bij ‘Borough Market’ voor een hapje en een drankje gaat de wandeling nogmaals de rivier over, nu  via ‘the Millenium Bridge’. Een laatste rondje om ‘Saint Paul’s’ en dan via de vierde brug van de wandeling, ‘Southwark Bridge’ terug in de richting van ‘the Shard’.

Van Waterloo naar Trafalgar

Afstand: 5 kilometer

Waar: Londen (Verenigd Koninkrijk)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Vanaf Waterloo Station naar Trafalgar Square. Onderweg langs een aantal toeristische hoogtepunten zoals ‘the London Eye’, ‘Big Ben’, ‘Westminster Abbey’, ‘Downing Street’, ‘the Household Cavalary’ en ‘Buckingham Palace’. Geen lange wandeling maar genoeg te zien.

London in de zon

Afstand: 6 kilometer

Waar: Londen (Engeland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling dwars door Londen. Van Covent Garden, Leicester Square, Piccadilly Circus via the Green Park en Hyde Park naar het Victoria & Albert Museum. Te voet door Londen is een mooie gelegenheid om alles op het gemak te bekijken, ondanks alle drukte op de stoep.

Weerribben

Afstand: 10 kilometer

Waar: Kalenberg (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door het Nationaal Park ‘Weerribben-Wieden’. De hele wandeling gaat over asfalt- of betonwegen. Maar het afwisselende landschap maakt veel goed. Omdat de wandeling aan het eind van de dag is gemaakt, is de bonus de tien reëen. Mijn favoriete gedeelte was de laatste anderhalve kilometer.

Schaapskooi

Afstand: 6 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: een afwisselende wandeling door het bos en over de hei, inclusief een bezoek aan de schaapskooi.

Beekhuizerzand

Afstand: 10 kilometer

Waar: Harderwijk (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een afwisselende wandeling. Het bos is minder mooi dan andere bossen op de Veluwe, maar de combinatie met de zandverstuiving ‘Beekhuizerzand’ maakt de wandeling voor mij zeker de moeite waard.

Zwolse balletjes

Afstand: 13 kilometer

Waar: Zwolle (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: de wandeling van vandaag begint bij het beeld van Caecilia, bij de Peperbus. Via het winkeltje met de beroemde Zwolse balletjes gaat de wandeling via buurtschap IJsselzone en het ‘Engelse werk’ richting Hattem. De wandeling eindigt op de parkeerplaats bij vankantiepark ‘de Leemkule’. Ondanks een paar mooie stukjes niet de mooiste wandeling.

« Oudere berichten

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑