maand juni 2017

Wild-obervatiepost

Afstand: 7 kilometer

Waar: Apeldoorn (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die het allemaal heeft, van een strak in de lak bordje tot wegspringende ree, overstekende eekhoorn, wegschietende muizen en eindeloze zand- en graspaden.

Welverdiend

Afstand: 15 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Hattem ligt op het randje van de Veluwe en combineert het rivierenlandschap met het bos. Deze wandeling heeft het uitzicht op de IJssel en de beschutting van het bos. Als bonus uitblazen aan tafel bij ‘herberg Molecaten’.

Dicht hek

Afstand: 13 kilometer

Waar: Doetinchem (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Afwisselende wandeling over ‘landgoed Slangenburg’. Een wandeling die alles heeft. Een beetje asfalt, veel zandpaden een paar bruggetjes, twee klaphekjes, een landgoed en tot slot een terras.

Uitblazen

Afstand: 9 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Voor een dag met tropische temperaturen een route uitgezocht die vooral gebruik maakt van de hele grote parasol in het bos waardoor het nog redelijk koel wandelen is. Een wandeling inclusief vier bruggetjes en voor de bikkels kan er een vijfde bruggetje worden toegevoegd.

Schuitje varen, ijsje eten

Afstand: 9 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Vanaf de Markt in Hattem naar het pontje gewandeld. Aan de overkant van de IJssel onderlangs de dijk richting het Engelse Werk. Over de brug weer naar Gelderland waar een ijsje aan het eind van de wandeling wacht.

Voorsterbos

Afstand: 8 kilometer

Waar: Kraggenburg (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een afwisselend rondje door het oudste bos van Flevoland. Rechte wegen afgewisseld door smalle kronkel padjes en bos hier en daar ingeruild voor uitzicht op water.

Bos, heide en terras

Afstand: 11 kilometer

Waar: Ermelo (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Vanaf de parkeerplaats van ‘Landgoed Staverden’ een wandeling gemaakt door bos en over de heide. Met als toegift een rondje over het terras. De route gaat door drie gemeenten Ermelo, Nunspeet en Apeldoorn wat indrukwekkender klinkt dan de kilometerteller doet vermoeden.

Eind goed, bijna al goed

Afstand: 11 kilometer

Waar: Emst (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Het eerste deel van de wandeling gaat vooral over asfalt en valt wat tegen. Vanaf het punt waar voor de verlengde variant van de route wordt gekozen wordt het asfalt ingeruild voor zandpaden. Zeker een verbetering.

Stilte in het weekend

Afstand: 10 kilometer

Waar: Gortel (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling over de hei en door het bos. Hoewel het bordje ‘natuurreservaat’ de wandelaar wel een beetje op het verkeerde been zet (geen olifant of leeuw tegengekomen), wel een paar leuke verkeersborden tegen gekomen.

© 2024 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑