maand augustus 2017

Groote Heide

Afstand: 11 kilometer

Waar: Heeze (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Net buiten Heeze begint de wandeling richting de ‘Groote heide’. Een stukje bos en dan veel hei.

Strabrechtse heide

Afstand: 17 kilometer

Waar: Heeze (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf station Heeze, langs Kasteel Heeze, over de Strabrechtse heide en door de Herbertusbossen. Let op: een deel van de wandeling gaat door een vogelbroed- en rustgebied. Dit gebied is gesloten tussen 15 maart en 15 juli en tussen 15 oktober en 15 november.

Cultuurreservaat?

Afstand: 10 kilometer

Waar: Zandoerle (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf het bezoekerscentrum Toterfout. Door de bossen en velden richting ‘Grootmeer’ en ‘Kleinmeer’. Uitzicht vanaf het uitkijkpunt en via de grafheuvels uit de bronstijd terug. Let op: deze wandeling is in de zomer gemaakt, toen ‘Grootmeer’ droog stond. Wanneer er wel water in ‘Grootmeer’ staat kan de wandeling via de oever naar de uitkijkpost worden gemaakt. Vanaf de uitkijkpost kan de route weer gevolgd worden.

Etappe Zwolle – Hattem

Afstand: 9 kilometer

Waar: Zwolle (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een etappe van de IJssel biënnale 2017. Langs ‘Museum de Fundatie’ een mooie stop voor wie, naast de kunst van de IJssel biënnale nog wat kunst wil bekijken. Mooie oversteek met ‘het kleine veer’.

Etappe Wijhe – Olst

Aftand: 17 kilometer

Waar: Wijhe (Nederand)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een etappe uit de verzameling van de IJssel biënnale 2017. Twee keer met de veerpont over, door de Duursche Waarden, een wiebelige loopbrug en over een stevig stuk dijk. Inclusief een aantal kunstwerken en een rijksmonument als decorstuk.

Meters maken

Afstand: 8 kilometer

Waar: Wapenveld (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling met verschillende omtrekkende bewegingen door het Kloosterbos en een stukje langs de IJssel over het nieuwe fietspad.

Etappe Wijhe – Hattem

Afstand: 17 kilometer

Waar: Wijhe (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: De IJsselbiënnale heeft naast kunstwerken in het veld, een wandelroute van Doesburg naar Zwolle (of natuurlijk andersom). Vandaag de etappe Wijhe-Hattem.

Rondje Wijhe

Afstand: 12 kilometer

Waar: Wijhe (Nederland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf het station Wijhe, een stukje over de oever van de rivier, door de Duursche Waarden met een bruggetje dat tot enige rebelse wandelbewegingen uitdaagt en via het buitengebied terug naar het station.

Wye op herhaling

Afstand: 14 kilometer

Waar: Wye (Engeland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanuit Wye. Langs ‘the crown’, door de velden, over stiles, door bossen en als bonus mooie vergezichten.

Te veel brandnetels

Afstand: 9 kilometer

Waar: Chilham (Engeland)

Gpx bestand: beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf het pleintje in Chilham in de richting van het bos. Het pad het bos in wordt geblokkeerd door metershoge brandnetels. Met een aangepaste route terug naar het dorp.

« Oudere berichten

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑