Afstand: 10 kilometer

Waar: Monpazier (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vanaf het marktplein de stad uitgewandeld. Deels over zandpaden en deels over de verharde weg. Omdat het pad dat het verbindingsstuk had moeten zijn helemaal overgroeid was, de route aan moeten passen. Gelukkig wel de weg terug gevonden. De wandeling afgesloten met een koel drankje op een schaduwrijk terras in Monpazier.

IMG_1323

Vandaag is wisseldag voor de vakantieadressen. Op tijd vertrekken bij het huisje van de eerste wandelweek maar nog te vroeg om aan te komen bij het huisje voor de tweede week. Tijd over voor een wandelingetje ergens in het midden. Het wordt Monpazier.

Op de wandelkaart een route uitgestippeld. Omdat er tijd genoeg is kan het een wat langere wandeling worden.

Vanaf de parkeerplaats (eigenlijk een groot grasveld) laat de wandeling het stadje rechts liggen en bij het routebord wordt links afgeslagen de velden in. Een klein stukje bos en dan weer in de volle zon tussen de velden met uitzicht op het kasteel.

IMG_1326

Na een paar kilometer over de verharde weg te hebben gewandeld steekt de route het zandpad op en slingert verder door het bos. Gelukkig weer een beetje schaduw maar dus ook weer wat vliegen. Aan de benen te voelen gaat de route vooral heuvel af (dat belooft weer een klimmetje ergens verder op).

Een foto van het bruggetje gemaakt en maar weer terug gewandeld naar de doorgaande weg. Nog een keer naar het wandelpad gezocht maar de begroeiing is zo dicht dat er niet door heen te komen is. Er zit dus niets anders op om een stukje langs de drukke weg te lopen (de auto’s rijden hier hard, een paar keer toch maar een extra stapje de berm ingezet).

IMG_1331

Bij de eerste weg links weer afgeslagen om in ieder geval de drukke doorgaande weg te kunnen verlaten. Nog een keer weer op de kaart gekeken. Er staat een weg op die in ieder geval in de richting van Monpazier gaat. En weer omhoog. Dat is een kleine tegenvaller in de zomerse temperaturen. Gelukkig is er verderop wat schaduw en loopt het een beetje koeler.

Aan het eind van de weg naar boven, wordt de route van de heenweg gevonden. Dus vanaf hier is er zeker een weg terug naar Monpazier. De rechte weg gevolgd, nog een kleine afdaling en dan komt het torentje van de stad al weer in zicht. Nog een klein stukje over een grintpad voor het vestingsstadje weer bereikt is. Met algemene stemmen voor wordt de wandeling afgesloten met een verkoelend drankje op een terrasje. Anders dan gepland maar lekker gewandeld.

Ps. De terugweg gaat deels over dezelfde route als de heenweg. Toch lijkt het door het gedraaide blikveld een andere route.

Facebooktwitter