Afstand: 6 kilometer

Waar: Prats-du-Périgord (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Voor deze wandeling volgen we een uitgepijlde route, ‘Boucle du Chateau’. Het rondje hebben we kunnen maken, maar het kasteel is even aan ons voorbij gegaan. Afgezien van een klein klimmetje aan het begin van de wandeling, is het voor Franse begrippen een redelijk vlakke wandeling. Door bos en veld inclusief een paar mooie uitzichten.

IMG_1422

Na een rustdag (het aardbeien halen op de markt van Cazals en een bommetje in het zwembad waren de grootste inspanningen van de dag), vandaag de wandelschoenen in de auto gezet voor een ommetje in de buurt: Prats-du-Perigord. Op de ruime en vandaag maar wel heel zonnige parkeerplaats (dat wordt een warme auto aan het eind van de wandeling) de slippers gewisseld voor het stevige wandelschoeisel. We kiezen voor de eenvoudige optie: een wandeling langs de ‘gele paaltjes’. Via het centrum van het dorp (kerk, gemeentehuis en postkantoor) wandelen we de grote wereld in. Het is niet helemaal vlak maar de route valt, vooralsnog, niet in de categorie ‘heuvelachtig’.

Als de route de doorgaande weg oversteekt (rechts kunnen we nog net het dak van de auto zien) doemt er dan toch een klimmetje op. Gelukkig blijkt dit een niet al te lange klim te zijn en zonder helemaal buiten adem te raken weet de hele groep de top van de klim te bereiken. Tijd om wat te drinken (gelukkig zit er wat in de rugzak want terrasjes zijn hier dun gezaaid) en een fotomomentje.

IMG_1426

Het zandpad slingert verder door het bos (gelukkig vallen de zwermen vliegen hier mee) en een klein stukje asfaltweg. Ook voor deze wandeling geldt dat als je aan het begin een klein klimmetje hebt overwonnen, de wandeling vervolgens voor een groot deel weer heuvelaf gaat. Het blijft wel goed oppassen met alle losliggende steentjes.

Op het kruispunt met het kruis gaan we rechtsaf en is de kerk al in zicht. Het eindpunt kan dus niet meer ver zijn. Net als iedereen ervan overtuigd is dat alle klimmeters wel achter de rug zijn, gaat het pad toch weer omhoog. Daar had niet iedereen op gerekend. De grapjas van de groep heeft de oplossing: we kunnen ook gewoon de route teruglopen. Maar met al ruim vier kilometer op de teller, lijkt teruglopen een zwaardere oplossing dan gewoon maar weer heuvel op te lopen.

IMG_1427

Het valt gelukkig mee en binnen een paar honderd meter wandelen we al weer langs de kerk in de richting van de parkeerplaats. Bij een van de weinige struiken op de parkeerplaats die nog voor een beetje schaduw zorgen puffen we even uit en drinken nog wat. Algemene oordeel: prima wandeling alleen jammer dat we het kasteel over het hoofd hebben gezien.

Ps. Onderweg geen gelegenheid voor een Frans kopje koffie. Ook in het dorp hebben we geen terrasje kunnen vinden.

 

Facebooktwitter