Afstand: 5 kilometer

Waar: Besse (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vrijdag is ‘Marches des Producteurs’ dag, of zoals de jongere generatie het noemt ‘de eet-markt’. Praktisch gezien zet je zelf banken en tafels neer, breng jezelf je bestek en bord mee en ga je op zoek naar iets lekkers te eten. Er is keuze genoeg. Tijd om nog één keer een wandeling te maken. De ‘eetmarkt’ is een goede reden om de wandelweken mee af te sluiten. Fijn gewandeld, (toch weer veel vliegen) en een gezellige afsluiting.

img_1549

Na twee weken wandelen in de Perigord, is er nog tijd voor een laatste wandeling. Van het terras bij het zwembad gaan de doorgewinterde wandelaars via een alternatieve route naar Besse wandelen. Bij de markt spreken we af voor een laatste openlucht diner.

Vol goede moet vertrekt de wandelgroep iets eerder dan de autogroep. Het eerste deel is bekend terrein. Over de verharde weg richting de buren en een steil klimmetje. Op het kruispunt aan het eind van het klimmetje staat een Franse verzorgingspost klaar. Gelukkig hebben we een al dinerafspraak in het dorp staan, want als we afhankelijk van deze verzorgingspost zouden zijn, komen we met een lege maag te zitten.

De wandeling slaat op het kruispunt links af en gaat dan vooral heuvel af en door het bos. Nadeel van het bladerdek is dat er weer ontelbaar veel vliegen opduiken. En met de uitspraak ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ in gedachten zijn we blij met het kleine regenbuitje dat overtrekt. Want zodra de druppels beginnen te vallen maken de vliegen dat ze weg komen.

img_1553

Het voordeel duurt alleen niet lang. Zodra het weer droog is zijn de vliegen er ook weer. Het is op dit stuk zo druk met vliegen dat wanneer er foto’s gemaakt worden er zwarte punten voor de lens hangen.

Omdat de wandeling toch iets langer is dan gedacht, gaat de versnelling een tandje hoger om niet veel te laat op de afspraak te komen. Aan het eind van het bos nog een klein stukje langs de tuin van het kasteel en dan wordt de doorgaande weg naar Besse al bereikt.

img_1555

Een kleine slinger langs de kerk, de trappen af, langs het boekenrekje en dan is de parkeerplaats bereikt. Net iets later dan de andere helft van het gezelschap. Wandelschoenen wisselen voor een paar sandalen en helemaal klaar om te gaan eten.

Verse aardbeien, eendenborst, salade, kastanjenoedels en nog veel meer om een diner uit samen te stellen. Geslaagde afsluiting van de wandelweken.

Ps. deze route kun je ook als alternatief voor het laatste rechte stuk over de weg van de wandeling ‘Dwars door de Perigord’ lopen en stap dan bij het ‘mariabeeld’ net buiten Besse over naar de andere route. Na veel zoeken tussen alle foto’s van de wandeling is het toch gelukt om een paar foto’s zonder vliegjes te vinden.

 

 

Facebooktwitter