Afstand: 7 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

DSCF0887

Hattem ligt op de rand van een rivieren- en boslandschap. De bospaden worden gedeeld door mountainbikers, wandelaars en hardlopers. Met een beetje geduld en respect voor elkaar levert dat uiteraard geen problemen op.

De parkeerplaats bij “de Leemcule”  is een perfect startpunt voor korte of lange wandelingen rond Hattem. Je staat direct midden in het bos. Voor deze avondwandeling heb ik op de computer een korte track samengesteld. Een goed moment om weer eens te kijken of de digitale werkelijkheid van de wandelroutes op het computerscherm klopt met de werkelijkheid.

De route gaat rechtsom “de Leemcule”, loopt langs het terrein van de camping en volgt verschillende kronkelende bospaden. De route steekt de verharde weg (Hattem-Wezep) over en volgt een ander bospad.

De route loopt dan aan tegen een verhard fietspad. Hier wijkt de werkelijkheid iets af van de digitale plaatjes. De route was uitgezet voor een wandeling over bospaden en hoewel het mogelijk is om over een zandpad naast het verharde fietspad te lopen, was dit niet het idee van de wandeling. In de ooghoek blijft altijd het verharde fietspad zichtbaar.

DSCF0888 DSCF0880

We volgen de track zoals deze achter het computerscherm uitgewerkt is (met een aantekening voor verbetering). De route loopt verder via de verschillende bospaden (zand). Na een paar kilometer steekt de route de weg naar Wapenveld over en gaat verder over het zandpad aan de overkant van de weg. In het bos komt soms een heerlijk verkoelend zuchtje wind langs.

De wandeling komt langs “landgoed Flip Hul”. Op het landgoed lopen verschillende edelherten. Afhankelijk van de tijd van het moment houden deze dieren zich op langs het hek dat het landgoed scheidt van het bosgebied.

DSCF0878

De route volgt nog een smal bospad in de laatste kilometer van de wandeling. Het pad komt uit direct tegenover de parkeerplaats.

Ondanks dat het mooi wandel- en fietsweer is zijn er weinig andere mensen in het bos te vinden. Afgezien van het gedeelte langs het verharde fietspad is het een relaxte wandeling door het bos. Een prima avondwandeling dus. Lekker om het hoofd leeg te maken na een dag hard werken.

PS: de route start bij de kiosk (niet altijd geopend). Onderweg zijn er geen geen eet-en/of drinkgelegendheid. Op vakantiepark “De Leemcule” is een restaurant aanwezig.

De oorspronkelijke track loopt zoals gezegd voor een deel parallel aan een verhard fietspad in het bos. Deze track is beschikbaar maar er is ook een aangepaste track met een alternatief pad dat niet langs het verharde fietspad gaat.

Facebooktwitter