Afstand: 8 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vanaf de bushalte “Pompstation” in Hattem een wandeling naar het centrum en via de uiterwaarden weer terug naar de bushalte. Een beetje bos, historie en Nederlands rivierenlandschap.

DSC_0313

Vandaag is het een drukte van belang in Hattem, het chocoladefestival wordt georganiseerd. Dus een goede reden om naar het centrum van Hattem te wandelen. De bushalte is het startpunt voor vandaag.

We kiezen voor de niet voor de hand liggende route. De route van vandaag loopt via “het Veen” in de richting van het centrum. We steken de Apeldoornseweg over bij de stoplichten en wandelen langs de sportvelden. Via het bos van “het Gelders Landschap” gaat de route naar de dijk. Omdat we al wat laat vertrokken zijn, gaan we eerst bij de bakker langs om brood te halen. Op het terras bij de bakkerij staan de stoelen lekker in het zonnetje. Dus een kopje koffie en wat lekkers besteld voor we de oversteek over het festivalterrein (de straten van het historische centrum) maken. Er is een grote verzameling van kramen met lekkere dingen, allemaal met iets van chocolade. Genoeg te zien en te eten. Maar vandaag zijn we sterk en kopen geen chocola.

Omdat het al laat is en nog andere afspraken wachten, lopen we de stad uit en gaan in de richting van de uiterwaarden. We kiezen voor de binnenbocht en gaan rechtsaf het jaagpad op, langs het kanaal. Hier lopen we lekker in het zonnetje. Nu we ook vrij in het veld lopen blijkt het windje toch iets straffer te zijn dan gedacht. Vol in het gezicht en het voelt wel wat frisser dan dan een paar weken geleden toen we ook door de uiterwaarden liepen.

We volgen het grindpad net voor het bruggetje laten we het gebaande pad even voor wat het is en slaan linksaf een dijkje op.  Aan de andere van  het water wandelt er een reiger een eindje mee. Wel op veilige afstand en met water er tussen.

DSC_0316

Aan het eind van het dijkje gekomen zijn er drie opties. Links af, maar dat gaat weer terug naar de stad, rechtsaf richting het kanaal of toch maar de weg oversteken en het pad langs het water volgen. Net voor we rechtdoor willen lopen, vraagt een voorbijganger of we zeker weten dat we de dijk willen volgen. Dat wordt nog wel een hele wandeling volgens hem. Na kort  werkoverleg besluiten we de korte versie vandaag te wandelen en de dijk voor een andere keer  te laten liggen.

We gaan rechts af. We volgen de weg in de richting van het Apeldoorns kanaal en gaan in de richting van de sluis. Nog een stukje langs het bos. De zon schijn geweldig mooi op de bomen.

DSC_0319

We steken het kanaal over bij de sluis en wandelen langs het waterkraantje voor algemeen gebruik, het wateraf(s)tappunt. Nog een stukje langs de golfbaan en we zijn weer bij de bushalte van waar we vertrokken zijn.

Ps.  Wil je de wandeling bij de bushalte beginnen, neem dan buslijn 203 (vanuit Zwolle of vanuit Apeldoorn).

Facebooktwitter