Afstand: 11 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

DSCF0906

Vandaag laat de zon het wat afweten en dus een mooie temperatuur voor een wandeling, deels door het bos en deels over de hei rond Hattem.

De start van deze wandeling is bij Herberg Molecaten. Hier kan de auto prima onder de bomen geparkeerd worden. De wandeling begint vanaf de parkeerplaats, achter de parkeerplaats loopt het pad steil het bos in. Via de “Koeweg” en een paar bospaden, slingert de route richting “de Leemcule”. Deze afgraving in het bos wordt voor veel vrijetijdsactiviteiten gebruikt.

De route laat “de Leemcule”  rechts liggen en via de parkeerplaats van de kiosk wordt de weg vervolgd over de bospaden. Let op: een deel van de wandeling volgt of kruist de mountainbike-route. Kijk dus uit voor snelle fietsers in lycra.

Met het eerste deel van de wandelroute afgelegd, komt de route op de verharde weg om de snelweg over te steken via het viaduct. Aan de andere kant van het viaduct, slaat de route rechtsaf, richting het waterwingebied.

Niet ver voorbij de ingang van het waterwingebied gaat de route linksaf (en volgt dus niet het verharde fietspad) en verder via het bospad richting het heide-gebied.

DSCF0898

De heide staat er in deze tijd van het jaar wat dor bij (niet het bloeiseizoen). De route volgt de grens van het waterwin-gebied en maakt er een kleine slinger omheen. Na ongeveer een kilometer gaat de route alsnog door het klaphek het waterwin-gebied in. Binnen de hekken is een kudde schotse hooglanders. De hoorns zijn indrukwekkend groot maar worden gelukkig niet tegen ons gebruikt.

DSCF0905

Na een paar kilometer komt de route weer op de verharde weg en via het viaduct wordt de snelweg weer overgestoken naar de kant van Hattem. Aan de rechterkant is een carpoolplaats (het is ook mogelijk om de route op de carpoolplaats te beginnen). De route neemt het eerste zandpad aan de rechterkant. Met nog een paar bospaden te volgen komt de route aan de andere zijde van “Herberg Molecaten” het bos uit (aan de rechterhand is landgoed “Molecaten” te zien).

Nog een paar meters te gaan en het terras is in zicht. Met de wandeling achter de rug en een koel drankje op tafel, worden de voeten bekeken. Een paar zijn voorzien van een kleine blaar. Als pleister op de wond, worden er bitterballen besteld (in plaats van pleisters).

PS: ondanks dat de wandeling in de middag is gemaakt, heeft een ree ons pad gekruist. De camera was niet snel genoeg uit de tas om het op foto vast te leggen.

Facebooktwitter