Afstand: 4 kilometer

Waar: Besse (Frankrijk) 16 augustus

Gpx bestandl hier beschikbaar

Samengevat: Rondje in de achtertuin van het vakantie-adres. Het eerste zandpad stond nog op de kaart. Voor de terugweg een pad gevonden dat niet eens op de kaart staat. Prima rondje voor een vakantierondje.

IMG_1469

Na een paar uurtjes luieren aan de rand van het zwembad wordt toch besloten om de wandelschoenen nog op te zoeken voor een klein rondje. Op de kaart een rondje uitgetekend, precies lang genoeg om voor de thee terug te zijn. In het plan zitten een paar kruispunten, dus de uitvoering van het rondje kan toch anders worden dan het plan. Zo wordt de wandeling een micro-avontuur.

Vanaf het hek wordt eerst een stukje verharde weg gevolgd. Bij de buren wordt het eerste zandpad van de dag gevonden. Het gaat gelijk heuvelop en daar was even niet op gerekend. Bovenaan de klim is er even overleg. Er wordt gekozen om het zandpad te blijven volgen, heuvelaf.

IMG_1467

Ondanks de zomerse temperaturen liggen er al genoeg boomstammetjes klaar voor wat warmte in de winter. Dan komt de de wandeling weer op een kruispunt, die hadden we niet verwacht, dus even de wandelkaart raadplegen. Ook volgens de kaart kunnen we nu niet op een kruispunt staan. Nog even een controle in de werkelijkheid: er ligt hier toch echt een zandpad. De vraag is nu hoe groot we dit micro-avontuur gaan maken. Er blijkt ongekend veel moed in de groep aanwezig te zijn en dus wordt er gekozen voor het pad dat niet op de kaart staat. Het voelt wel een beetje als Lingo.

Met een stevige pas wordt de eerste stap in het onbekende gezet. Het pad kronkelt tussen het groen door. Met het gps-apparaatje in de hand hebben we het volste vertrouwen dat we niet gaan verdwalen, maar dat weten we natuurlijk niet helemaal zeker. Gelukkig komen er geen nieuwe kruispunten dus dat houdt het een beetje overzichtelijk.

IMG_1421

Dan komt er toch ng onverwacht een eind aan het zandpad en staat de groep op de stoep van een woonhuis. Even goed bekijken waar we staan. Omdat het niet zo direct duidelijk is wordt besloten in de richting van de weg te lopen. Dan wordt duidelijk dat we al bij de bovenburen zijn aanbeland. Met nog een paar honderd stappen te zetten zijn we terug waar we begonnen zijn. Tijd voor thee aan het zwembad.

Facebooktwitter