Afstand: 6 kilomater

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vanaf de parkeerplaats van ‘Herberg Molecaten’  via een stukje bos, de uitwaarden, het historisch centrum van Hattem naar het terras gewandeld.

p1010393

In de schaduw van de bomen op de parkeerplaats van ‘Herberg Molecaten’ de wandelschoenen in stelling gebracht. Afgesproken dat het vandaag een niet te lange wandeling gaat worden zodat er nog tijd overblijft om op het terras uit te blazen.

Vanaf de parkeerplaats direct een steil klimmetje te pakken. Dan hebben we dat maar gehad voor vandaag. Net tussen het groen door is nog net het dak van ‘landgoed Molecaten’ te zien. Via een paar zandweggetjes wordt de bewoonde wereld bereikt. Maar als eenmaal de sportvelden gepasseerd zijn komt er weer een stukje bos in de route. Het zandpad slingert tussen de begroeiing door richting de dijk. Met een kleine omweg wordt de andere kant van het Apeldoorns kanaal bereikt. In de uiterwaarden gaat de route over een bruggetje.

Onder het bruggetje hebben twee waterlelies de moed gevonden om te gaan bloeien. De opwelling om hier direct een foto van te gaan maken worden even onderdrukt. Voordat de zonnebril met een grote plons in het water verdwijnt deze maar even op het vaste land gelegd.

Nu kan er met een gerust hart over het hekje worden gehangen om een foto van de waterlelie te maken.

p1010398

Als de foto’s zijn gemaakt wordt de wandeling voortgezet in de richting van Hattem. Gekozen wordt om door het centrum te wandelen. Leuke geveltjes, historische panden en wat lekkers bij de bakker zijn een goed excuus voor de alternatieve route. Snelle wandelaars kunnen ook via de buitenkant lopen. Daar is minder afleiding en kan het wandeltempo erin gehouden worden.

p1010403

Na het bezoek aan de bakker gaat de wandeling weer in de richting van het start- en in dit geval ook eindpunt. Gekozen wordt voor de meest rechte lijn tussen locatie van de bakker en locatie van de finishplaats. Eenmaal op het terras aangekomen wordt de tijd geklokt: het is een rondje van net iets meer dan een uur en een kwartier geworden. Er is dus genoeg tijd over om een plekje op het terras te zoeken, wat te drinken en toch op tijd thuis te zijn. De conclusie: misschien niet de allermooiste wandeling maar met het afwisselende landschap en een koel drankje op het terras van ‘Herberg Molecaten’ als afsluiting komt deze wandeling toch in een top-nogwat van goed bestede middagen.

Facebooktwitter