Afstand: 9 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf ‘herberg Molecaten’ door het bos en het veld. Met als verrassing een overstekende ree.

p1010390

Vandaag begint de wandeling net buiten Hattem. In de schaduw van de bomen die al heel wat zonnige dagen langs hebben zien komen, trekken we de wandelschoenen aan. Klaar voor een rondje door bos en veld.

Het begint gelijk met een klimmetje (gelukkig blijkt dit ook het enige echte klimmetje van de dag te zijn) dus de spieren zijn gelijk warm gelopen. In een rustig wandeltempo volgt bospad na bospad. Bijna aan het eind van de weg wordt het onrustig in de struiken naast de weg. Voor er paniek in de groep kan ontstaan, schiet een ree de zandweg over. Dat viel dus mee.

p1010410

Na de eerste schok gaat het volgende deel van de wandeling rustig verder. Onderweg nog een waarschuwing voor overstekend wild, blijkbaar kunnen er hier ook nog reeën oversteken. We gaan er vanuit dat het hier wel mee valt.

Via de sportvelden en nog een paar bosweggetjes komen we terug in de schaduw van de bomen. Nu is het tijd om de wandelschoenen uit te doen en een plekje op het terras op te zoeken.

Ps. Lekker gewandeld met een traktatie op het terras.

Facebooktwitter