Afstand: 5 kilometer

Waar: Bathmen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: In de schaduw Deventer, net buiten Bathmen, een wandeling door de velden gemaakt. De verwachtingen waren hooggespannen maar dat viel wel een beetje tegen.

P1010415

Niet ver van de snelweg Apeldoorn-Hengelo vinden we een parkeerplaats waar verschillende wandelroutes beginnen. Vol goede moed op pad. Het eerste zandpad van de dag is binnen een paar honderd meter al bereikt, een goed begin.

Na een stukje zandweg slaat de wandeling weer rechtsaf, de asfaltweg op. De wegen zijn vooral lang en recht. Ook het uitzicht verandert niet snel of dramatisch. Na het oversteken van de doorgaande weg, verandert de asfaltweg weer in een zandweg, breed genoeg om met z’n vieren naast elkaar te wandelen.

P1010420

Met de wind in de rug en de zon op het gezicht,  alle tijd om te kijken of we de dame van de dag met een glimlach op de foto te krijgen. Na meer dan vijfentwintig pogingen besluiten we dat de geslaagde foto er wel tussen moet zitten. Gelukkig is het model snel tevreden.

Nog een stukje tussen de weilanden door voor het stukje bos van de dag wordt bereikt. Hier wordt het asfalt weer ingeruild voor zand als ondergrond. Hier gaat de fantasie met het uitkiezen van het laatste deel van de wandeling.

P1010423

Na een paar bospaadjes wordt de parkeerplaats bereikt en zit de wandeling erop.

Ps. onderweg geen kopje koffie tegen gekomen. Wel een bankje om even een kleine pauze te vieren.

Facebooktwitter