Afstand: 11 kilometer

Waar: Villefranche-du-Perigord (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: In de categorie: je hoeft niet altijd een rondje te wandelen vandaag een lift naar de bakker gekregen en dan terug naar huis lopen.  Stokbrood in de rugzak en vol goede moed richting huis. Was wat langer dan gedacht, dus ontbijt werd brunch.

IMG_1480

Voor vandaag een lift georganiseerd naar de bakker in Villefranche-du-Perigord. Mooi op tijd vertrokken met het plan om voor het ontbijt terug te zijn met vers stokbrood. Gelukkig zaten er geen croissantjes in de bestelling want het is maar zeer de vraag of deze in de rugzak de reis gaan overleven.

Bij de bakker de chauffeur bedankt voor de lift en in het beste Frans met een duidelijk Nederlands accent het brood bestelt. Met twee uitstekende stokbroden in de rugzak van start gegaan. Omdat Villefranche aan de andere kant van de heuvel ligt, gaat het gelijk heuvelop wanneer het postkantoor gepasseerd is.

Het is even doorklimmen maar dan wordt toch de top van de heuvel bereikt. Na een een paar kilometers in het Franse landschap achter de rug, gaat het ook heuvelop steeds vlotter. De wandeling volgt het zandpad en een stukje asfaltweg. Door de velden gaat de wandeling verder. Het lijkt even dat de wandeling wordt versperd door een omgevallen boom, maar dichterbijgekomen blijkt dat er genoeg ruimte is om er zelfs rechtop (en als je wilt op je tenen lopend) onderdoor te lopen. Geen limbodans nodig vandaag.

IMG_1489

Het zandpad gaat weer heuvelaf en komt uit op de doorgaande weg. Deze weg volgen we een stukje maar kiezen dan toch voor de kleinere weg om het ontbijt af te leveren. Het is nog even stevig doorstappen. De weg gaat op en af. Gelukkig wegen de stokbroden niet te veel. Ondertussen is wel duidelijk dat we het ontbijt niet voor negen uur af gaan leveren. Dan maar van de nood een deugd maken en op het gemak een paar foto’s gemaakt van het landschap. Om te zorgen dat het brood er wel voor het avondeten is, dan toch maar weer de wandeling in een hogere versnelling gezet.

IMG_1494

De weg binnendoor slingert deels onder de bomen door en langs de velden. De zon begint al behoorlijk warm te voelen en houdt de vliegen op afstand. In de schaduw van de bomen is het druk met hele zwermen vliegen. Als je niet van vliegen houdt dan is dit niet de meest voor de hand liggende periode om te wandelen. Maar het landschap blijft ondanks de vliegen mooi.

Nog een paar bochten te gaan en dan komt toch het eindpunt van de wandeling in zicht. Brood afgeleverd en tijd voor koffie met belegd stokbrood.

Ps. Het is niet de favoriete wandeling van de groep, maar met het wisselende landschap en het goede gezelschap was het een prima besteding van de ochtend. En het brood smaakt extra lekker na de inspanning.

Facebooktwitter