Afstand: 7 kilometer

Waar: Villefranche-du-Perigord (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Kort rondje vanuit Villefranche-du-Perigord in de omgeving. De wandeling gaat een stukje door het bos maar ook veel tussen de velden door. Franse zon op het gezicht en wind in de haren. Klimmetje aan het eind van het rondje.

IMG_1537

Vandaag zijn de groepsleden het erover een: met een paar wolkjes aan de lucht en het kwik niet boven de vijfentwintig graden, zijn er andere opties dan het zwembad mogelijk. De keuze valt op een niet te lange wandeling vanuit het dorp niet veel verderop. Met de zekerheid dat de terrasjes open zijn.

De wandeling begint net op het randje van de winkelstraat (hoewel in deze winkelstraat al wel heel wat winkeltjes de deuren gesloten hebben) en gaat gelijk de diepte in. Op het eerste kruispunt is het even puzzelen hoe we verder willen. Met algemene stemmen wordt gekozen voor het pad door het bos. Met natuurlijk direct een klim. En dan blijkt het toch warmer dan gedacht te zijn. Binnen drie minuten staat bij de meeste wandelaars alweer het zweet op het voorhoofd. En dat in de schaduw.

IMG_1541

Aan het eind van het bospad steekt de route even kort een paar velden over. Met de zon op het gezicht voelt het direct nog een paar graden warmer, maar de uitzichten maken veel goed. Aan de andere kant van het veld wandelen we weer het bos in. Schaduw. Om niet te ver van het beginpunt af te dwalen (alle meters heen moeten ook weer terug gelopen worden), gaan we op advies van het gps-apparaat linksaf een smal (en volgens sommige meningen vaag) bospad in.  Het is pad is overgroeid tot ruim boven de enkels en wordt blijkbaar niet veel gebruikt maar het brengt ons wel de goede kant op. Als verrassing duiken hier de bijna onvermijdelijke vliegen plotseling ook weer op. Met kilometerslange ervaring weten we dat het beste is om maar gewoon door de lopen en zo nu en dan wild met de armen te zwaaien.

Gelukkig komt er een eind aan het bospad en met de zon nu lekker op de rug zijn de vliegen ook weer snel verdwenen.

IMG_1543

De route gaat verder over de slingerende Franse wegen. Nu vooral eerst heuvelaf. Wat gedoe op links verstoort direct de rust in de groep. Het blijkt de verrassing van de dag te zijn: twee wegspringende  reeën die zich in het maïs uit de voeten maken.

In de laatste klim is tussen het groen door in de verte het eindpunt al te zien. Nog een paar laatste klimmeters voor het eindpunt van de wandeling wordt bereikt. Toevallig, of misschien ook niet, ligt de denkbeeldige finishlijn weer in het centrum van het dorp. Een goede reden om de wandeling met een koel drankje op een van de terrasjes af te sluiten. Een groot deel van de wandeling gaat over de verharde weg, maar de weggetjes zijn hier zo rustig dat het ook zandpaden hadden kunnen zijn.

Ps. het favoriete terras van de dag ligt bijna naast de kerk. Dus voor wie de wandeling wil combineren met een bezoek aan een eeuwenoud gebouw, kan hier ook uit de voeten.

Facebooktwitter