Afstand: 8 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bstand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die start vanaf de parkeerplaats aan de Kooiweg in Heerde. Afwisselend door bos en over de Renderklippen. De hele wandeling gaat over zandpaden, komt langs de schaapskooi en heeft bos en hei in het uitzicht. Een verrassend leuke en afwisselende wandeling.

P1010432

Het is weer zo’n dag: het ene moment schijnt de zon en ben je bezig de wandelschoenen aan te trekken, het andere moment valt er weer zoveel water uit de lucht dat zelf een regenjas je niet droog gaat houden. Na drie pogingen wordt bij de vierde poging besloten dat de volgende regenbui geen spelbreker gaat zijn en dat er vandaag gewoon gewandeld gaat worden.

Het lukt om voordat er weer druppels vallen de wandelschoenen aan te hebben. Klaar om een wandeling te gaan maken die hoort bij de reeks ‘Theeschenkerij’. Alle wandelingen uit deze reeks beginnen bij de parkeerplaats aan de Kooiweg en zijn dus probleemloos te combineren tot langere wandelingen. Voor vandaag is het doel om een rondje van ongeveer acht kilometer te maken.

Vanaf de parkeerplaats wordt het bord ‘Sprengen’ gevolgd maar volgen al snel andere bospaden, dus in deze wandeling geen bruggetjes en water (afgezien van de plassen regenwater) maar wel veel bos, een beetje hei en een paar loslopende schaapjes.

P1010435

De route volgt verschillende zandpaden, komt langt een paar hekken waarvan het niet helemaal duidelijk is waarom ze er staan. In ieder geval niet het binnen het terrein houden van het wild. Misschien gewoon ter decoratie. Waar de groep net wat overmoedig dreigt te worden met uitspraken dat de regenhoes wel van de rugzak kan, blijkt er iets te vroeg gejuicht te worden en valt er weer een regenbui uit de lucht. Gelukkig staan we droog onder het bladerdak. Na tien minuten schuilen onder de bomen is het droog genoeg om verder te wandelen.

Dan staat er (en we hebben twee keer gekeken maar het stond er echt) een kraantje midden in het bos. Waarom geen idee, niet om de bomen of dorstige wandelaars water te geven, er komt namelijk geen water uit de kraan. Er wordt besloten om niet op het juiste antwoord te wachten maar gewoon door de wandelen.

P1010436

Een paar zandpaden verder steekt de route de Renderklippen over. De hei begint al te verkleuren naar VVV-paars (zoals boswachter José het noemt). Na een paar omtrekkende bewegingen over de hei en langst de schaapskooi, begint de wandeling aan het laatste deel van het rondje. Nog drie zandpaadje en de parkeerplaats aan de Kooiweg is weer in zicht.

Ps. nog steeds benieuwd wat het nut van het kraantje in het bos is. Wie het weet mag het zeggen (of mailen).

Facebooktwitter