Afstand: 8 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die begint net buiten Heerde. Eerst een aantal bospaden voor de hei van de Renderklippen wordt bereikt. Lekker ijsje gekocht voor aan de weg terug wordt begonnen over nog meer bospaden.

p1010482

Wat te doen aan het eind van de middag als de zon nog lekker schijnt? Een wandelingetje in het bos bij Heerde is dan een goed idee. Aan het begin van de Dellenweg is een parkeerplaats, een goed begin voor een wandeling. Vooraf geen route gemaakt, er gaat op goed geluk gewandeld worden. De eerste stappen worden gezet op het zandpad aan de rand van de parkeerplaats. Het pad slingert door het bos en hoewel de zon nog schijnt alsof het zomer is, zijn de eerste tekenen van de herfst ook al te zien.  De wandeling gaat over het randje van een heideveld.

Over nog meer zandpadden gaat de wandeling verder. Tussen de bomen door is net het water van het Heerderstrand te zien. Maar het strandlaken zit niet in de rugzak, dus blijft het bij wandelen vandaag. Een klein stukje over het geasfalteerde fietspad voor er weer een zandpad in beeld komt.

p1010485

Even op het gas apparaat gekeken. En wat blijkt? We gaan de goede kant op. Gelukkig maar. Er zijn genoeg paden om de weg kwijt te kunnen raken. Maar op elk kruispunt kan er altijd wel een pad gevonden dat ergens naar toe gaat en er weer een volgend kruispunt bereikt wordt. En er weer een nieuw pad gekozen kan worden. Zo kom je nog eens ergens. Bijvoorbeeld in het bos van Staatsbosbeheer op de Veluwe.

p1010488

Nadat allang niet meer bekend is hoeveel kruispunten zijn overgestoken wordt, een beetje onverwacht, de Renderklippen bereikt. Net de weg over gestoken en dan komt de verrassing van de dag in beeld: een softijsje. Het duurt even voor iedereen een ijsje heeft uitgezocht, maar dan kan de wandeling toch verder.

Dit keer maar een klein stukje over de Renderklippen. Om de wandeling niet te ver uit de hand te laten lopen, wordt besloten om de weg over te steken en de weg terug te gaan zoeken. Met een beetje geluk worden de juiste zandpaden gevonden en kan de parkeerplaats terug gevonden worden (maar gelukkig is op het gps-apparaat het beginpunt vastgelegd, dus we weten waar we uit moeten komen). En om gelijk maar wat meters in de goede richting te maken kiezen we eerst een langer recht stuk. Dan volgen er nog een paar zandpaden, gevolgd door nog meer:… juist  zandpaden. En dan kan het natuurlijk niet anders dat na bijna acht kilometer de parkeerplaats (en dus de lift naar huis) wordt bereikt. Met algemene stemmen: leuke wandeling en blaarvrij gelopen.

Ps. wil je ook een ijsje (of een andere traktatie onderweg kopen, controleer dan wel de openingstijden van de ‘Uitspanning de schaapskooi’.

 

 

 

Facebooktwitter