Radio Kootwijk

Afstand: 21 kilometer

Waar: Kootwijk (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een afwisselende wandeling door het bos, langs het imposante gebouw van RadioKootwijk en over de zandverstuiving. Een deel van de wandeling gaat over ruiterpaden wat in de kuiten te voelen is.

DSC_0150

Net buiten Kootwijk een plekje voor de auto gevonden. Nadat de wandelschoenen zijn gestrikt en de technische ondersteuning is opgestart (thuis nog een wandeling in het gps-apparaat gezet), ben ik onderweg. Het plan is om 21 kilometer te lopen in een ruk te lopen, daarmee is dan de afstand van  1 lusje van de midzomernachtroute onder de knie. De uitdaging blijft dan nog de andere twee lusjes.

Met een deel van de wandeling gepland door het mulle zand van de zandverstuiving, zal het een redelijk trainingsrondje worden. Het eerste stukje is prima te doen, asfalt en een aangereden stuk mountainbikeroute (even goed opletten voor aanstormende fietsers op dit stukje). Na een klein stukje over de zandverstuiving steekt de route het bos in.

DSC_0153.JPG

Blijkbaar wordt er een gemeentegrens overgestoken en vond iemand het ooit een goed idee om midden in het bos, niet direct het drukste punt van Nederland, dit te markeren (nooit meer een bord van de gemeente Barneveld tegengekomen). Het pad is goed te volgen en komt uiteindelijk uit op het fietspad naar Radio Kootwijk.

Bij het kolossale gebouw slaat de route rechts af en gaat over de hei. Nog een keer rechtsaf en dan het schelpenpad op. Net achter het schrikdraad staan twee wilde zwijnen met een verzameling jongen op het gemak het avondeten bij elkaar te scharrelen. Geen aandacht voor de passerende fietsers.

Eenmaal het fietspad verlaten gaat de wandeling over verschillende bos- en ruiterpaden. Vooral de ruiterpaden met het losse zand halen het tempo uit de wandeling. De route slingert door het bos en komt uiteindelijk op de rand van de zandverstuiving.

DSC_0192

Even het kaartje op de gps gecontroleerd, de oversteek moet te vinden zijn. Er zijn verschillende paden door de enorme zandbak te vinden en met een beetje hulp van de route is de andere kant, na een paar mooie uitzichten bereikt.

Nog een klein stukje over het asfalt terug naar de auto, alle gelegenheid om rustig uit te lopen. Al-met-al een prima training omdat veel van de paden los zand waren, maar niet mijn mooiste wandeling. De zwijnen waren een leuke bonus. Veel rust. Alleen een paar fietsers op het fietspad tegen gekomen. Op de wandelpaden niemand gezien.

Ps. de wandeling start net buiten Kootwijk (Kerkhofstraat). Onderweg geen gelegenheid voor koffie (met gebak). Maar 1 bankje onderweg tegengekomen. In Kootwijk kan er wel wat gedronken en gegeten worden.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑