Rhododendron

Afstand: 19 kilometer

Waar: Nunspeet (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die door het bos bij Nunspeet gaat. Veel zandpaden, soms een beetje asfalt en een paar keer een fietspad overgestoken. Hoogtepunt waren de bloeiende rhododendrons.

DSC_0142

Ergens in een nostalgisch hoekje van het geheugen hangt een beeld van een vennetje met bloeiende rhododendrons. Omdat ze rond half mei in bloei staan is het een goed moment om te kijken of het vennetje terug te vinden is.

Een lift geregeld naar Nunspeet en de wandelschoenen gestrikt bij de Zandenplas. Vandaag nog geen zwemmers in het water. De wandeling kan beginnen. Het wordt vooral een wandeling op goed geluk, geheugensteuntjes en een klein beetje informatie van een eerdere wandeling.

De eerste paar kilometers is het vooral kiezen tussen bospaadjes, verhard fietspad. Een mooi punt is de ‘Waschkolk’, een heideven. Werd de ven vroeger vooral gebruikt om schapen te wassen, nu is het in beheer bij Staatsbosbeheer.

Een brede zandweg steekt het bos in, maar het eerste smalle bospad ziet er toch interessant genoeg uit om af te slaan.

DSC_0133.jpg

Er volgen nog veel bospaden en zandweggetjes. Het is bijzonder rustig in het bos, alleen bij het oversteken van het fietspad is het goed uitkijken voor de voorbij  flitsende fietsers. Omdat het al weer een poosje droog is geweest, is er veel los zand, wat het wandelen net wat zwaarder maakt maar het is goed te doen.

Na vele bochten en omtrekkende bewegingen is het ineens oorverdovend  gekwaak. Het kan niet anders dat het vennetje in de buurt is. Eerst langs een haag gele rhododendrons (deze zijn al bijna uitgebloeid maar ruiken nog geweldig). Nog twee bochten en dan is het vennetje gevonden.

Een rondje om het water getrokken en een paar  foto’s gemaakt. Tijd om aan het laatste stuk van de wandeling te beginnen.

DSC_0135

Vanaf het vennetje is het nog een klein stukje naar het station van Nunspeet. Nu de bewoonde wereld weer wat dichterbij is gekomen is het ook weer drukker op de paden. Het terras van ‘het stations huisje’ zit helemaal vol, dus moet de koffie maar een andere keer gedronken worden.

Ps. Onderweg is er geen terras te vinden. Wandel je de route voor de rhododendrons, ga dan zo rond half mei. Je komt het vennetje tegen ongeveer bij kilometer 16. Mocht je een rondje van de wandeling willen maken, dan kun je een stukje van de wandeling ‘Rondje Zandenplas’ gebruiken.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑