Afstand: 9 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een rondwandeling vanaf ‘Herberg Molecaten’. Negen kilometer door het bos, zandpaadjes en een heel klein stukje asfalt.

p1010655

Wat te doen op de laatste zomerzondag van het jaar? Met de zon nog op het terras, wint het voorstel ‘lunch met wandeling’ het met drie tegen een stem. Wandelschoenen in het krat en dan op weg naar het terras. Na de lunch de nette schoenen gewisseld voor het stevige materiaal en iedereen klaar voor vertrek.

Geen probleem om een zandpad te vinden. Wel even goed uitkijken bij het oversteken van de doorgaande weg. Met een aanvulling op de wandelpaden een kleine omweg over de zandpaden aan de andere kant van de Hessenweg gemaakt.

Bij het nogal retro-uitziende bordje met het verzoek ‘honden aan de lijn’ te houden wordt weer het bos van landgoed Molecaten ingestoken. Vandaag geen zin in een klimmetje, dus aan de voet van de klim rechts afgeslagen, zo kunnen de spieren voor vandaag gespaard worden.

p1010647

Bospad, na bospad na bospad (en een stukje fietspad, dus kijk uit voor aanstormende fietsers, ook van achteren) volgt de wandeling. Voor we het in de gaten hebben is al zes kilometer afgelegd. Een goed moment om te  kijken of er een pad weer in de richting van het startpunt te vinden is.

Gelukkig is er keuze genoeg. Wel even goed opletten dat het juiste pad gekozen wordt, niet alle bospaden leiden naar Rome of Herberg Molecaten. Met al heel wat eikels en beukenootjes op de grond is, ondanks de zomerse temperaturen, wel duidelijk dat de herfst al in aantocht is.

p1010653

Eenmaal op de terugweg blijkt dat met een paar strategische keuze binnen no-time de finishlijn al in zicht komt. Nog even langs de watermolen, bruggetje over en met een fotofinish wordt de wandeling van vandaag afgerond.

 

Facebooktwitter