Afstand: 5 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Rondje door het bos bij Heerde, inclusief twee bospaadjes die nergens naar toe gingen. Gelukkig zijn er nog een paar andere bospaadjes die wel ergens naar toe gaan.

p1010657

Volgens de kalender is het al een paar dagen herfst, maar als je naar buiten kijkt ziet het er nog als zomer uit. Een zonnige reden om de wandelschoenen in te pakken voor een klein rondje door het bos. Zo vroeg op de morgen is er nog niet veel leven in de brouwerij. Alle ruimte dus om de auto te parkeren. Aan de lange schaduwen is wel te zien dat het geen hartje zomer meer is.

Vanaf de parkeerplaats niet ver van de A28 gaat de wandeling over het bospad langs de Zuidweg. Omdat er vandaag geen schietoefeningen op het schietterrein zijn, is het bos aan de andere kant van de weg vandaag ook open voor wandelaars.  Met een rechte laan in het vizier steken we de weg over. In dit gedeelte van het bos is het niet mogelijk om te verdwalen: er is maar een pad om te volgen.

Net voor het schietterrein buigt het pad af, weer een lange rechte weg. Mocht je al twijfelen om een ander pad in te slaan dan wordt je wel tegen gehouden door een bord ‘verboden toegang’ en ‘rustgebied voor de fauna’.

p1010665

Aan het eind van het pad wordt de Zuidweg weer overgestoken. Hier zijn meer bospaadjes om uit te kiezen. De eerste twee bospaadjes die op de route liggen blijken dood te lopen, er zit niets anders op dan op de tenen omdraaien en terug naar het brede zandpad te gaan. Het derde smalle bospad laten we maar voor wat het is vandaag, na twee mislukte pogingen wordt besloten dat er vandaag voor de makkelijke route wordt gekozen: de brede zandweg. Aan het eind van het pad nog wel een kleine variatie: lekker in het zonnetje over de rand van de hei.

p1010666

Volgens het gps-apparaat is het beginpunt van de wandeling niet ver meer. Na kort groepsoverleg wordt besloten er een korte wandeling van te maken en dus weer in de richting van de parkeerplaats te wandelen. Wel even de schoenen uitkloppen voor al het losse zand wat er ondertussen ingeschept is.

Met de laatste kilometer binnen no-time achter de rug, is het tijd om richting de koffie te rijden.

 

Ps. Geen terrasjes onderweg. Wel twee bankjes en genoeg picknickplekken.

Facebooktwitter