Kroondomein Het Loo

Afstand: 15 kilometer

Waar: Vaassen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: De wandeling begint net buiten Vaassen. Via de wildkijkplaats, door het bos van het Kroondomein inclusief een paar klimmetjes.

Mocht je op een een rustig moment een rondje door het bos willen maken en ben je in de buurt van Vaassen dan is een zwerftocht door het kroondomein een uitdagende keuze. Vandaag helpt het weer niet echt (een blogger vertelde ooit: schrijf nooit over het weer, het doet er immers niet toe. Maar vandaag kan ik het niet laten, want het regende heel hard. Na 15 kilometer en drie uur door de stromende regen te hebben gelopen, moet het toch even opgetekend worden). Bij de wildkijkplaats (ongeveer een kilometer na het begin van de wandeling) kort overleg. Gaan we door of toch maar terug. Eenmaal onderweg dan zit er niets anders op om het hele rondje af te maken. Er zijn geen paadjes tussendoor om een stukje af te snijden.  Vanuit de wildkijkplaats kunnen we op afstand een paar reeën zien staan.

DSC_0113

Met nog minder dan vier weken voor de grote uitdaging van 63 kilometer  wandelen wordt besloten het rondje toch maar helemaal te gaan lopen. Afgezien van een kilometer over het asfalt gaat de rest van de route over de zandpaden. Met een beetje geluk is er nog wat wild te zien. Na een uurtje wandelen is er nog meer beweging in het bos te zien (door de aanhoudende regen zijn het zeker geen andere wandelaars)

DSC_0117

Met de camera op sportstand een poging gedaan om een van de bewegende reeën te fotograferen. Een betere poging dan de achterste helft van het dier en veel bomen zit er vandaag niet in. Tijd om het wandeltempo weer een beetje op te voeren en een paar zandpaden van het kroondomein te verkennen.

DSC_0116

Na bijna drie uur is genoeg geweest. De voeten zijn nog wel droog maar de rest van de uitrusting is nu wel zo nat dat de lol er bijna af is. Tijd dus om te stoppen en de koffie op te zoeken.

Prima wandeling die voor vandaag in drie woorden is te omschrijven: groen en nat (met modder achterop de broek tot aan de knieën).

Ps. de wandeling door de natuur is aan te vullen met een snufje cultuur. Bezoek dan ‘Kasteel Cannenburch’. Zie voor meer informatie, zoals openingstijden dewebsite.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑