Afstand: 4 kilometer

Waar: Bakewell (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een korte wandeling via de velden en nog een stukje van de “Monsal trail”.

dsc_0388

Nu de benen redelijk ingelopen en de regenwolken overgewaaid zijn, is er nog precies tijd voor een korte wandeling aan het eind van de dag. Vanmorgen bij de wandeling richting “Haddon Hall” zagen we een wandelaar vanaf het wandelpad de oversteek richting het bos maken. Een goed voorbeeld om te volgen.

Nog een keer vanuit het centrum van Bakewell vertrokken, langs de rivier (met veel eenden, zwanen, meerkoeten en grote vissen) weer in de richting van het wandelpad gegaan. Omdat we nu wel weten waar het pad begint, lopen we nu niet te ver door (scheelt toch zo weer een paar honderd meter).

Het pad gaat door de velden richting de rivier. En daar wacht een verrassing. Waar vanmorgen nog het veld helemaal leeg was, lopen er nu toch wel wat indrukwekkend uitziende koeien rond. Vandaag is er blijkbaar geen moed meer over om dwars door de kudde te lopen. Vooral niet als er nog een mogelijkheid is om via de andere kant van het veld ook het hek te bereiken. We kiezen dus voor de omweg en laten de koeien links grazen. Nadeel is wel dat het gras hier wat hoog is en erg nat. Na 5 minuten blijken de schoenen toch iets minder waterdicht te zijn dan gedacht en zijn de sokken behoorlijk nat. Niets meer aan te doen voor vandaag.

Aan de andere kant van het veld over het hek heen, komen we op een ruiterpad uit. Hier zijn we op veilige afstand van de koeien en durven we wel een foto te maken. Links af is weer richting huis. En om het vandaag niet te gek te maken, lopen we we weer in de richting van het dorp.

dsc_0389

Aan het eind van het ruiterpad, komen we weer bij de “Monsal trail” uit. Net voor we de klim naar boven maken, hebben we nog een mooi doorkijkje onder een oude brug door.

Eenmaal boven is het weer rustig lopen. Ook hier is het pad weer mooi vlak. Geen al te grote belasting voor de benen meer voor vandaag. In het eerste gedeelte van de wandeling is de begroeiing minder dicht en is er hier en daar een doorkijkje richting het dorp. Vanaf hier is net de kerktoren te zien, die we ook kunnen zien als we tanden staan te poetsen.

dsc_0396

Het pad gaat onder een paar bruggen door en komt langs het oude stationsgebouw van Bakewell. Natuurlijk kunnen we nog een keer de wandeling van vanmiddag maken (Slippery-when-wet). Maar het is mooi geweest. We laten het pad voor wat het is en lopen terug naar het beginpunt van de wandeling. Mooi op tijd terug voordat het donker wordt.

Facebooktwitter