Afstand: 5 kilometer

Waar: Bakewell (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling die een stukje de oude spoorlijn volgt. Een mooie stop halverwege in het voormalige treinstation van Hassop, dat nu een prima tearoom is geworden. Via de top van Cracknowl Hill terug naar Bakewell.

dsc_0365

Na de wandeling van vanmorgen, die wat langer was dan gepland, kiezen we voor een minder inspannende wandeling voor de middag.

Vanuit het centrum van Bakewell maken we de klim naar het oude treinstation. Via de parkeerplaats kunnen we de doorsteek maken naar de “Monsal Trail”. Dit wandel- en fietspad is op de plaats gekomen van het spoor dat niet meer gebruikt werd. Voordeel van deze route is dat het redelijk vlak is; nadeel is dat het nogal tussen de begroeiing doorgaat en dus weinig van de omgeving laat zien.

Omdat het zo lekker vlak loopt hebben we er redelijk het tempo in en komen we na niet al te lang wandelen bij het oude treinstation van Hassop uit. Hier een keuzemoment. Even naar binnen gaan voor wat te drinken en wat lekkers of gelijk doorlopen. De tearoom ziet er goed uit de we kiezen voor de pauze. Na wat te drinken en te eten hebben uitgezocht (de Victoria sponge cake zag er te lekker uit om te laten staan) vinden we een goed tafeltje bij een van de grote ramen. Dan blijkt dat het een hele goede keuze was om even naar binnen te gaan. De regen komt, onverwacht, met bakken uit de lucht vallen. Binnen zitten we mooi droog.

Tegen de tijd dat de drankjes, de fruitsalade en de taart op zijn, is het buiten ook weer droog. Goede timing om weer verder te gaan.

De wandeling volgt nog een klein stukje het treinspoor, maar slaat dan toch links af, het veld in. En dan is het ook gelijk weer klimmen. Ondanks dat het wel droog is, blijft het behoorlijk grijs. Maar dat heeft ook wel zijn charme.

dsc_0367

Het pad blijft nog een stukje klimmen (na de eerste steile klim gaat het wel nog steeds omhoog, maar het bijt niet in de kuiten) komen we op het hoogste punt van de wandeling, 210 meter boven de zeespiegel.

Het pad naar beneden is door de regenbui van een kwartier geleden best glad geworden en het is dus oppassen wanneer we naar beneden lopen. De wegwijzer die hier zo te zien al een poosje in weer en wind staat, wijst in meerdere richtingen maar niet de weg richting het dorp waar we naar toe willen. We kiezen dus zelf maar de logische richting.

dsc_0374

Het laatste stukje van de wandeling; voordat we Bakewell weer bereiken gaat het nog een stukje door het bos en ook hier is al goed te zien dat het herfst is. Nog een bruggetje over (de rivier Wye) en we zijn terug waar we begonnen zijn. Weer een stukje verder van de schoenzolen afgesleten.

Ps. een afwisselende wandeling, met voor ons als hoogtepunt de tearoom. Helemaal als het regent.

Facebooktwitter