Afstand: 9 kilometer

Waar: Nunspeet (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een wandeling vanaf het station van Nunspeet naar de Zandenplas en weer terug.

dsc_0307

Superwandelweer vandaag, dus de makkelijke wandelschoenen uit het rek gehaald. Omdat gisteren de Zandenplas niet is gehaald, besloten om vandaag nog een poging te doen. Zoals de eerste foto al verraadt, vandaag hebben we het gehaald.

Het station van Nunspeet is ook vandaag het startpunt van de wandeling. Omdat gisteren al verschillende bospaden aan de andere kant van de A28 afgestruind zijn, besluiten we vandaag aan deze kant van de snelweg te blijven en richting de Zandenplas te lopen. Vlak voor de snelweg slaan we een zandpad in en gaan links af.

Het pad slingert door het bos, na een paar klimmetjes komen we op het verharde fietspad terecht. Het pad loopt langs het golfterrein, wel veel groen, maar weinig bospaadjes om over te verdwalen. Na een paar kilometer laten we het golfterrein achter ons en wandelen in de richting  van het bos. Linksaf een bospad in (met weer een klein klimmetje) langs een klein veldje en weer een zandpad op.

dsc_0300

Na nog een paar bospaden hebben we de Zandenplas bereikt en naast veel zwemmende honden zijn er zelfs nog zwemmers in het water en het is toch echt al 4 oktober.

dsc_0308

We lopen via het fietspad terug in de richting van het station. Geen moeilijke wegen, gewoon het fietspad volgen, wel even oppassen voor supersnelle fietsers. Na 9 kilometer zijn we terug bij het punt waar we begonnen zijn. Tijd om wat te drinken op het terras van “het stationshuisje”.

Door het mooie weer was het een prima wandeling, maar de route is wat minder. Veel verharde wegen en een groot deel dicht langs de snelweg waardoor er veel geluid is.

Ps. Brasserie “het stationshuisje” is een mooie gelegenheid om tijdens het wachten op de trein wat te eten en te drinken (natuurlijk kun je altijd op de volgende trein wachten en nog wat te drinken nemen).

 

Facebooktwitter