Afstand: 4 km

Waar: Forêt Domaniale de Soulongis (Frankrijk), bij Hérisson

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Na een bezoek aan de markt van Hérisson, niet meer dan drie kraampjes en een klaptafel met eieren, een wandeling door het bos gemaakt. Mooie rechte lanen, prima geschikt voor een partijtje boshonkbal.

20465712141_8e343a00b3_o

De informatiemap in het vakantiehuisje doorgespit en op de lijst met marktjes in de buurt staat de markt op vrijdag in Hérisson (een historisch stadje inclusief een gerestaureerde ruïne van een kasteel, wandelroutes en winkeltjes) genoemd. Genoeg dingen dus voor een ochtendje uit. Het VVV weet er in ieder geval een heel A4-tje over vol te schrijven (zelfs aan beide kanten en voorzien van foto’s en tekeningen).
Op tijd vertrokken, vanaf het vakantiehuisje is het maar 16 kilometer, om de drukte voor te kunnen zijn en om 10 uur staat de auto in het centrum geparkeerd op een van de weinige plekjes die nog leeg is.
De markt is even zoeken (Marktplein stond niet op de plattegrond) maar na een paar straten door gelopen te zijn komen we voor de kerk uit. Op het plein voor de kerk blijkt ook de markt te zijn. Ogen komen we te kort voor deze markt. Was de markt in Ainay-le-Château al een belevenis, de markt in Hérisson met zijn 4 kramen en twee bezoekers tart elke toeristische omschrijving en zou eigenlijk in 1 zin wel samen te vatten zijn. Nog een foto gemaakt om de sfeer vast te leggen van een bruisende marktdag in Hérisson.

20450766432_699475e757_o

Na groepsoverleg wordt besloten Hérisson en de markt voor gezien te beschouwen en nog een kleine boswandeling in de buurt te maken. Zo is toch de hele ochtend gevuld.
Op de kaart wordt “Forêt Domaniale de Soulongis” gevonden. Dit bos ligt ook op de route terug naar Cérilly (Via de D3 en de D312), en er is een korte, gemarkeerde, route. Dus ook zonder zware voorbereidingen zou deze wandeling te doen moeten zijn en de wandelkaart hadden we voor de zekerheid toch al meegenomen.
De auto wordt geparkeerd bij “Rond de Fougière” en de route begint door het pad te volgen tussen de percelen 2 en 16 (een lange rechte laan, “route Forestière “).
Onderweg wordt er weer een geschikt slaghout gevonden (eikenhout is blijkbaar heel geschikt als honkbalknuppel). Aan het eind van het zandpad wordt “Rond de la Mongarnie” bereikt. Een mooie plek eens te kijken of er een paar mooie slagen te maken zijn.
Na drie vangballen, veel uit en een hele strakke bal in het verste veld, wordt de wandeling vervolgd via een andere “Route Forestière”. Volgens de kaart is het de bedoeling om dit pad uit te lopen en dan links af te slaan richting de parkeerplaats.
Omdat er verderop in het bos wordt gewerkt, volgt de route een alternatief pad door ongeveer halverwege het pad al links af te slaan (het bospad tussen de percelen 16 en 18, met dit pad is er iets meer het gevoel van een boswandeling) en via dit pad richting de parkeerplaats te gaan.

20465750211_ac8b8db167_o

Aan het eind van het bospad rechtsaf en als de auto goed geparkeerd staat, is die vanaf dit punt al te zien.

Ps. Terwijl de groep oefent op de honkbal slag, nog even een klein rondje er aan geplakt. Er is geen restaurant voor een kopje koffie.

 

Facebooktwitter