Afstand: 3 km

Waar: Forêt Tronçais (Frankrijk), bij Cérilly

Gpx bestand:  hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling, waarvan de locatie vooral gekozen is vanwege de lange rechte lanen: heel erg geschikt voor een partijtje boshonkbal. Niemand geraakt, zelfs niet de overvliegende vogel.

20269825679_6c169344ae_o

Vandaag begint de dag met een strak blauwe lucht, zoals we dat van Frankrijk gewend zijn. De wandelschoen gepakt voor een korte wandeling in het bos. De tennisbal gaat mee, zodat er nog een spannend partijtje boshonkbal gespeeld kan worden (als de geschikte tak gevonden kan worden).
De auto wordt geparkeerd op “Rond du Perdu” (net buiten Cérilly, aan het begin van het bos).
Besloten wordt om het rechter, brede pad te kiezen (Ligne du Moulin) omdat de gok is dat langs dit brede zandpad een goede tak te vinden is die als honkbalknuppel gebruikt kan worden. Blijkbaar is perceel 195 van het bos aan de beurt om gedund te worden, er liggen veel gekapte komen lang de kant van het pad (eens in de 10 jaar wordt een perceel uitgedund om de andere bomen voldoende ruimte en licht te geven. Zo kunnen de bomen die blijven staan recht omhoog groeien. Één keer in de 200 jaar worden van elk perceel, bij tourbeurt, de bomen van 200 jaar gekapt. Omdat de herplant op natuurlijke wijze plaats vindt, staan de bomen in het bos niet netjes is rechte lijnen opgesteld).

20450411912_6f28bf47a2_o

Tussen al de gekapte komen (genoeg voor heel wat eikenhouten vloeren in de woonkamer) wordt een mooie tak gevonden (de eisen zijn weer hoog: niet te zwaar, mooi rond en een beetje recht). Aangekomen bij “Rond de Bearegarde”, een mooie open ruimte op de rand van het bos, worden de posities ingenomen en een boeiende wedstrijd gespeeld. In de voortuin van de boswachter worden de bases uitgetekend met een X op de grond. Even niet op staan letten, en dus is “catcher” mijn positie voor de dag. Een positie om serieus uit te spelen, maar vooral om van de zon te genieten en een dansje te maken terwijl de bal weer ver het veld is uitgeslagen. Gelukkig worden er geen punten uitgedeeld voor de dansjes.

20272288919_a39597dbaa_o

Er worden een paar mooie homeruns geslagen (een bal in het bos kost minstens drie minuten zoeken, genoeg tijd een punt te maken) en elke perfecte slag wordt met luid gejuich begroet. Er speelt vandaag een strenge scheidsrechter mee, dus er wordt regelmatig van plaats gewisseld. Nadat iedereen een paar keer op de slagplaat heeft gestaan is het tijd om verder te gaan.
De wandeling gaat verder via “Route Forestière” en bij het zandpad tussen de percelen 203 en 208 slaat de route links af. Met aan de rechterhand een enorme stapel omgezaagde bomen. Een uitdaging om te kijken of geraden kan worden hoe oud de bomen zijn.
Aan het eind van dit pad ligt “Ronde du Perdu”. De tak laten we achter in het bos de winnaar van vandaag (de hele groep) heeft een ijsje verdiend.

Ps. Door deze wandeling te koppelen met wandeling “Een beetje de weg kwijt”, ontstaat er een wandeling van 11 kilometer (of 13 kilometer als de variant met het verdwenen zandpad wordt gekozen). Koppel de wandelingen bij “Ronde de Beauregarde” om een wandeling in de vorm van een 8 te kunnen maken.

Facebooktwitter