Afstand: 6 km

Waar: la Gozinière (Frankrijk), bij Cérilly

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling door de omgeving van Cérilly.

 

Nu de zon nog schijnt worden de wandelschoenen nog een keer aangetrokken om een korte middagwandeling te maken, met het vakantiehuis als vertrekpunt.
Dit keer is er een route op de kaart uitgetekend. Het punt waar het interessant kan worden ligt in het tweede deel van de wandeling, waar de witte weg op de kaart overgaat in een dun zwart streepje. Geen idee of het openbaar pad is (de kaart geeft niet aan dat het privé-terrein betreft, dus we wagen het erop, in het slechtste geval moeten we een stukje terug lopen en een nieuwe weg vinden).
Aan het eind van de oprit slaat de route links af en volgt de weg tot de t-splitsing. Hier gaat de wandeling rechts in de richting van Theneuille. Rechts in de velden, tegen de wolkenluchten die niet voor Nederland onderdoen, tekenen een paar mooie bomen zich strak af. Altijd een mooi gezicht. Het eerste gedeelte is vooral heuvel af en in no-time is het dorp bereikt. Het idee was om een ijsje te gaan eten, maar ook dit dorp is zo klein dat er nog geen ijsjes worden verkocht aan deze kant van de straat (er is wel een mooie bushalte in het dorp). Aan de andere kant van de straat is helemaal geen dorp meer en een kans dat ijscokar onderweg staat is ook niet zo groot. Daarom de hoop op het vinden van een ijsje maar opgegeven en de route verder gevolgd. De D953 wordt overgestoken en het dorp achtergelaten. De wandeling gaat nog een stukje verder over verharde weg (en langs een wei met fries stamboek vee).

Dan komt volgens de kaart het twijfelpunt. Er is daadwerkelijk een smal weggetje te zien. Dus toch maar rechts af, het zwarte streepje op. Het blijkt gewoon een zandpad te zijn dat tussen de velden door naar boven slingert. Het loopt er mooi en nog rustiger dan over de weg (hoewel we daar ook zelden een auto tegen komen). Het pad loopt via een boerenerf, waar rechts wordt afgeslagen, nog weer een zandpad, rechtsaf op een t-splitsing en rechtdoor op een volgende t-splitsing, tot aan de D953 (als je ver genoeg rechts zou kunnen kijken zou de vorige oversteekplaats nog te zien zijn). Deze  wordt overgestoken en met het laatste rechte stuk in zicht, wordt de oprit weer bereikt.

Ps. De wandeling is te combineren met “St. Pardoux” tot een wandeling van 11 kilometer. Pak de route van “St. Pardoux” vanaf de bushalte op.

Met de auto naar Cérilly gereden om toch nog een ijsje te organiseren. Bij de Carrefour een bak ijs-met-fudge-stukjes gehaald. Pure vakantie-nostalgie. Dit ijs is in Nederland niet te krijgen, maar elke vakantie in Frankrijk zoeken we er weer naar. Nu weer een keer gevonden! (Noot voor Harriet: dit uitroepteken staat zeker op de goede plaats). Na deze middagwandeling smaakt het ijs nog precies zoals het volgens de herinnering hoort te smaken.

Facebooktwitter