Afstand: 3 kilometer

Waar: Alpe d’Huez (Frankrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: de wandeling gaat vanuit Alpe d’Huez naar de top van de lift. Ondanks het feit dat er nog steeds niet veel sneeuw ligt, is het hier en daar wel ploeteren geweest. Met de lift terug.

dscf1593

Met goede weersvooruitzichten op zak (veel zon, geen sneeuw), hebben we vanmorgen met de stoeltjeslift de oversteek van Villard Reculas naar Alpe d’Huez gemaakt. Vanuit Alpe d’Huez willen we de klim naar het eindpunt van de skilift Les Jeux gaan maken.

Tussen alle bordjes voor de verschillende skiklassen is het even zoeken naar het beginpunt van de wandeling. Maar uiteindelijk is het haast onmogelijk om  het bord over het hoofd te zien. Het eerste stuk van de route is vooral een zigzagroute over ijs, restanten sneeuw en stroompjes smeltwater. Eenmaal op het pad dat naar boven gaat gekomen, ligt er alleen nog sneeuw. Dat loopt in ieder geval gemakkelijker. Het pad klimt gestaag maar het is goed te doen. Op het kruispunt met de langlaufroute even goed uitkijken, want er komt een klas in sneltreintempo langs. We zijn net om de bocht gekomen en hebben daarmee een mooi uitzicht in het volgende dal. Veel groen en minder sneeuw dan gewoonlijk voor de tijd van het jaar.

dscf1595

Weer een bocht verder dreigen we op de skipiste uit te komen. De bocht strak door lijkt de enige optie. Nadeel is wel dat we daarmee buiten de gebaande paden komen. Dan blijkt hier en daar toch de sneeuw dieper te zijn en elke stap zakken we bijna tot aan de knieën weg. Wegzakken is geen probleem. Het been er weer uittrekken en vooruit slingeren voor de volgende stap kost meer moeite.

Het laatste stukje van de wandeling gaat over de blauwe piste. Even goed uitkijken voor langsschietende snowboarders en skiërs.

Voordat we de stoeltjeslift terug nemen naar het dorp, nog een kopje koffie in de zon op ruim 2100 meter hoogte.

dscf1596

Ps. na de wandeling  en de rit in de stoeltjeslift terug naar Villard Reculas en in het zonnetje geluncht. Buiten eten in december zonder terrasverwarming is wel wat onverwacht maar goed te doen. De wandeling kan gecombineerd worden met “retourtje restaurant” of “bijna”.

Facebooktwitter