Hallerbos

Afstand: 8 kilometer

Waar: Halle (België)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een bijzondere wandelingen langs eindeloos veel ‘blue bells’. Mocht je niet de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk willen maken voor de blue bells, dan is het Hallerbos een prima alternatief. Een mooi bos.

DSC_0017

Als je dacht dat de blue bells alleen te vinden zijn in Wales en Engeland, is het bos bij Halle in België een verrassing. Aan het begin van de zondagmorgen op tijd vertrokken om de parkeerproblemen voor te zijn. Met een vlakke wandeling in gedachten trekken we de gewone wandelschoenen aan. Na een klein stukje wandelen blijkt dat het geen vlakke wandeling gaat worden (achteraf gezien: het pad gaat nogal op en af maar ook op de gewone sportschoenen is de wandeling prima te maken).

Het eerste deel van de wandeling gaat nog over het asfalt maar de zandpaden van het bos worden al snel bereikt. Het gedeelte door het bos gaat helemaal over zandpaden. Met de kaart in de hand (en met hulp van de gele bordjes van de reebok-route) navigeren we eenvoudig over de verschillende bospaden.

DSC_0041

Omdat het vooral een wandeling is om op je gemak te doen (afgezien van een drankje op het terras aan het eind van de wandeling hebben we geen afspraken staan) is er genoeg tijd  soms even te wachten tot een wandelaar of fietser uit beeld verdwijnt om foto’s te maken waardoor het lijkt dat we de enige wandelaars in het bos waren.

DSC_0084

De meningen zijn unaniem: een mooi bos om te wandelen door de afwisseling (heuvels, slingerende padden), waar er duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen wandelpaden, ruiterpaden en fietspaden waardoor de kans op onvoorziene botsingen beperkt is, ondanks de drukte en de fietsers die zich soms toch op de wandelpaden begeven. De hoeveelheid blauwe bloemetjes is ongekend.

De wandeling afgesloten met een koel glas drinken  (en een ijsje met verse Belgische aardbeien) op het terras van ‘het Kriekske’.

Ps: let wel op de bloeitijd van de blue bells (april/mei). In deze maanden kan het erg druk op de parkeerplaatsen zijn. Meer informatie over het Hallerbos kun je vinden op de website.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑