Afstand: 7 kilometer

Waar: Londen (Verenigd Koninkrijk)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Deze wandeling begint bij metrostation ‘Baker Street’ en gaat door ‘Regent’s Park’. Aan het eind van de wandeling is er een stop voor lunch in het restaurant van het park. De route gaat terug naar het metrostation waar de wandeling begonnen is. Bijzondere wandeling vooral door de enorme plensbui halverwege de wandeling.

dsc_0987

Keuze van de dag: waar gaan we deze ochtend wandelen. Parken genoeg in een wereldstad als Londen. Na even puzzelen en het combineren van wensen (het fietsen op de ‘leenfietsen’ is gisteren in goede aarde gevallen, voor herhaling vatbaar) valt de keuze op Regent’s Park.

Na de gebruikelijke metrorit is het vanaf het metrostation nog een klein eindje lopen naar de ‘fietsenstalling’ (langs de lange wachtrij voor Madame Tussaud, die attractie laten we dus maar voor een andere keer op het lijstje staan). Eerst een rondje op de fiets door het park gemaakt. Nadat de fietsen terug zijn gezet in de fietsenrekken wandelen we terug naar het park. Na de lange rij bij het Madame Tussaud is het ongelofelijk rustig in het park. Het gras ligt er strak gemaaid bij en er staan heel wat bankjes op een rij, klaar voor een nieuwe dag.

dsc_1001

Het lukt zonder moeite om foto’s te maken zonder toeristen op het plaatje. De wandeling slingert over de verschillende paden door het park, maakt de oversteek over ‘the Inner Cicle’ in de richting van de grote vijver. Hier is meer leven. Veel vogels  en een paar wandelaars. Ondertussen trekken er wat donkere wolken boven het park samen. En voor we ‘high tea’ hebben kunnen zeggen valt de regen (en hagel) met bakken uit de lucht.

We bereiken, voor we helemaal doorweekt zijn, een afdakje. Het is er al gezellig druk met mensen die voor de regen staan te schuilen. Net zo snel als de regenbui los barstte, schijnt ook de zon weer.

dsc_0986

Nog een klein rondje dor het park en dan is het tijd om richting het restaurant te gaan. We hadden vooraf een tafeltje gereserveerd, dus geen moeite om een plekje te vinden. Lekker geluncht met een bijzonder uitzicht.

Ps. aan de foto’s is het waarschijnlijk niet te zien, maar het park ligt in hartje Londen.

Facebooktwitter