Avon Canal

Afstand: 9 kilometer

Waar: Great Bedwyn (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Laatste en uiteindelijk langste etappe van een boeiende wandeldag. Drie hele verschillende wandelingen in de buurt van Marlborough. Deze wandeling gaat het eerste deel mooi vlak langs het kanaal, buigt vervolgens af en gaat via Wilton en tot slot door het bos terug. Natuurlijk staan er ‘blue bells’.

DSC_0309

Laatste stop voor vandaag: een wandeling in Great Bedwyn. En dan door naar Wales. De wandeling begint bij de kerk. Great Bedwyn is gelukkig een overzichtelijk klein dorp, dus de kerk is eenvoudig te vinden. In de straat naast de kerk de wandelschoenen nog een keer aangetrokken. De route gaat om de kerk heen en hier is de eerste uitdaging: het spoor oversteken. Is het in Nederland haast ondenkbaar dat je op een onbewaakt punt het spoor oversteekt, is dat in het Verenigd Koninkrijk niet helemaal ongebruikelijk. Ze hebben er zelfs een apart verkeersbord voor gemaakt.

Goed uitkijken en dan het spoor over. Aan de andere kant van het spoor door een ‘kissing gate’ en dan is Avon Canal bereikt.  Langs het kanaal kun je prima wandelen. Nog even op de brug staan kijken. Altijd leuk om te zien hoe een boot door de sluis heen gaat. Aan de kant van het kanaal ligt een verzameling van de kleurrijke longboats afgemeerd. De wandeling volgt een heel stuk het kanaal, soms even opgeschrikt door een langsrazende trein op het spoor aan de andere kant van het kanaal.

Net voor de wandeling links afslaat in de richting van Wilton, kun je nog een keer de uitdaging aangaan en via de loopplank op de sluisdeur naar de andere kant van het kanaal oversteken. Heb je tijd genoeg dan kun je nog het pompstation bezoeken.

Omdat het al een beetje begint te schemeren, besluit ik alleen de oversteek te maken (en natuurlijk weer terug) en dan door het veld naar Wilton te wandelen. Het centrum van Wilton kan zo als locatie voor ‘Midsomer Murders’ gebruikt worden.

Eenmaal het dorp uit gaat de route een steile klim naar boven. Bijna boven het uitzicht op een bijzonder uitziende molen.

DSC_0323

Nog een klein stukje over de weg en dan toch weer een zandpad op. In het veld staat nog een ree te wachten maar als ik te dichtbij kom schiet ze toch het bos in. Met het eindpunt bijna in zicht gaat het laatste stuk van van de wandeling nog een keer door een stuk bos met een tapijt van blue bells.

Een uitgestrekt uitzicht op Wiltshire en dan de laatste afdaling voor Great Bedwyn weer bereikt wordt.

DSC_0334

Het is ongemerkt toch nog laat geworden. Gelukkig is er nog een buurtwinkeltje open om wat te eten te halen. De voeten hebben het goed gehouden. Nog even wat eten en drinken en alle indrukken verwerken.

Ps. zou ik de dag opnieuw plannen, dan is het praktischer om eerst de wandeling in Great Bedwyn, dan Savernake Forest en tot slot West Woods te wandelen. Afgezien daarvan, heb ik een geweldige wandeldag gehad.

 

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑