Afstand: 5 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling door de bossen bij Heerde. Onderweg de vogelhuisjes geteld, maar naar drie hangende en een neergestort huisje toch te veel afgeleid door het najaarszonnetje en het tellen maar gestopt.

wp_20161002_11_38_41_pro

Het voordeel van wandelen in het in het bos  is dat er altijd nog wel weer een paadjes te vinden is waar je nog geen voetafdrukken hebt achter gelaten. Vanmorgen, met het zonnetje in het vizier, de auto geparkeerd op de parkeerplaats aan de ‘Nieuwe Zuidweg’ in Heerde. In een oogwenk zijn alle instapschoenen ingeruild voor wandelschoenen en zijn de eerste honderd wandelmeters al weer achter de rug.

Bij boom nummer veel barst de eerste discussie van de dag al los. Als er al zoveel takken zijn om een nest in te hangen waarom zou je dan nog een vogelhuisje, voorzien van huisnummer,  ophangen? Vanuit de groep worden de mogelijkheden met groot gemak uit de mouw geschud. Optie als: dan heb je als vogel toch iets minder last van de regen, of de boswachter heeft iets minder moeite met het bezorgen van de post tot dan is er tenminste ook ruimte voor een behangetje. Met de discussie nog in volle gang en met opties die steeds hilarischer worden, is de helft van de wandeling al gepasseerd voor we het in de gaten hebben.

wp_20161002_11_47_47_pro

Met de zon nog lekker op de rug is het meer dan dubbel genieten. Als bonus op inventarisatie van vogelhuisjes vinden we een onbewoonbaar verklaard exemplaar. Omdat er geen gereedschap in de rugzak is gedaan, moet het huisje maar blijven liggen. Misschien dat de boswachter nog voor het nieuwe broedseizoen langs komt zodat het huis weer bewoonbaar is.

wp_20161002_11_54_49_pro

Nog een paar extra zandpaadjes, sommige paden zijn al behoorlijk onder de gevallen bladeren verstopt, voor er weer een pad gevonden wordt dat in de richting van de parkeerplaats gaat. Tijd om nog een keer de schoenen te wisselen en richting de koffie te gaan.

Ps. hoe een gewone doorsnee boswandeling in goed gezelschap altijd een goed idee is.

Facebooktwitter