Afstand: 5 kilometer

Waar: Wijthmen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een afwisselende wandeling net buiten Zwolle. Slingeren over het landgoed waar bos en veld elkaar afwisselen .

p1010711

Wat te doen op een luie zondagmiddag als toch de zon besluit door de wolken heen te breken? Als in de keuzemogelijkheden een wandelingetje zit, dan is de keuze snel gemaakt. Als bestemming van de wandeling wordt nog een keer gekozen voor Soeslo. Niet te ver weg maar genoeg wandelpaden om een afwisselende wandeling te  maken. De auto weer geparkeerd bij restaurant ‘de Mol’ net buiten Zwolle.

Vanaf de parkeerplaats gaat het eerste deel van de wandeling over de verharde weg, maar al snel wordt het eerste zandpad bereikt en wordt ‘Soeslo’ binnengewandeld. Bij het eerste echte keuzemoment besluit de groep de bekende route te verlaten en het pad tussen de velden door te volgen. Een vraag waar we uit gaan komen.

p1010714

Aan het eind van het pad, door het klaphek heen en het fietspad overgestoken om het zandpad nog een stukje verder te kunnen volgen. Het pad geeft soms de wandelaar de keuze om voor links- of rechtsaf te kiezen en soms zit er niets anders op dan met het pad mee te slingeren. Met soms als gevolg dat je een ommetje hebt gemaakt maar uiteindelijk niet meer dan tien meter bent op geschoten. Na het veld en het bos steekt de wandeling nogmaals het landgoed op. Inclusief bruggetje en uitzicht op de vijver.

p1010718

Na zo’n beetje alle wandelpaden op het landgoed in de wandeling gezien te hebben wordt besloten om de weg richting de parkeerplaats weer op te zoeken. Tussen de weilanden door over de asfaltweg wordt binnen no-time het eindpunt van de wandeling bereikt.

Geen lange wandeling maar een prima afstand om, zoals oma dat zou zeggen “een frisse neus te halen’.

Vind je de wandeling te kort, dan kun je ook voor het rondje inclusief een uitstapje langs de wetering en door het Zwolse stadsbos kiezen.

Ps. onderweg geen gelegenheid voor koffie, thee of limonade. Gelukkig is de wandeling niet te lang dus lukt het ook om zonder drinkpauze het eindpunt te halen. Wel even lekker op een bankje van het uitzicht genoten.

Facebooktwitter