Afstand: 7 kilometer

Waar: Fyfield (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Mocht je op zoek zijn naar een wandeling met een paar blue bells, dan is West Woods the place to be. Eindeloos wandelen over bospaden tussen de bloemen door. Ik heb genoten.

DSC_0273

Je kunt de reis van Dover naar Abergavenny in een ruk maken. Dit keer heb ik de reis verdeeld in meerdere etappes, inclusief drie geplande wandelingen, totaal net boven de 20 kilometer. Een beetje doorstappen dus. Na de eerste wandeling in Savernake Forest een tweede wandeling gepland, maar ondanks de navigatie hopeloos verdwaald op de smalle weggetjes.

Toevallig, of misschien ook wel niet, lang West Woods gekomen, in de buurt van Malborough. De keuze is: of verder zoeken naar de geplande wandeling of hier maar de auto markeren en op goed geluk aan de wandel. De hoop dat ik het beginpunt van de geplande wandeling nog ga vinden, heb ik al opgegeven, dus is het besluit snel genomen.

Met een bijna volle parkeerplaats, is het even zoeken, maar het lukt om een plekje te vinden. Wandelschoenen aan en rugzak op en binnen tien minuten onderweg. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het bos en en sta je midden tussen de bloemen. Best een beetje druk met mensen die druk in de weer zijn met het maken van foto’s. Doet me een beetje denken aan het selfieveld tussen de bollen, alleen staan er hier geen dranghekken.

DSC_0290.jpg

Op goed geluk, en met een beetje hulp van het gps-apparaat gaat de wandeling van bloemenveld naar bloemenveld. Eenmaal een kwartiertje onderweg, is er verder geen wandelaar meer te bekennen en wordt de rust alleen door de vogels nog verstoord.

Het is geen vlakke wandeling en zo nu en dan gaat het pad over een pittig klimmetje. Gelukkig zijn ze nooit lang. Het mooie is dat het uitzicht daardoor steeds blijft veranderen, met als vast onderdeel de blauwe bloemetjes.

Na een paar omzwervingen beland ik weer op de parkeerplaats, die nu bijna leeg is. Wat te doen? Nog een klein lusje aan de wandeling plakken of toch maar naar de derde wandeling. Het plan was eigenlijk om voor het donker in Wales te zijn. Het voordeel van plannen is dat ze kunnen veranderen. Dus Brenda maar gebeld; ze hoeft niet op me te wachten. Als ze de achterdeur open laat vind ik de weg wel.

Dus nog tijd voor een kleine lus (de easy acces trail, een mooi bordje voor mijn verzameling en zo te zien heeft er iemand over de kleur van de route nagedacht). Ook dit stuk van de wandeling gaat tussen de bloemen en de bomen door.

DSC_0300.jpg

Al-met-al een geweldige wandeling als je op zoek bent naar een blue-bell-wandeling. Let wel op het bloeiseizoen (april-mei).

Ps. tijdens deze wandeling kom je niet langs een eet- en/of drinkgelegenheid. Wel is er een aantal picknicktafels bij de parkeerplaats.

 

 

Facebooktwitter