Afstand: 6 kilometer en 5 kilometer

Waar: Son en Breugel (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar. deel 1 en deel 2

Samengevat: Met de spanning van een toespraak in de benen een rondje langs het Wilhelmina-kanaal en door het dorp gewandeld. Rustige voorbereiding (deel 1).  Na de toespraak even de adrenaline kwijt raken in het bos net buiten Son (deel 2). Bijzondere combinatie maar niet altijd oog voor de omgeving gehad.

p1010778

Bizar vroeg vertrokken (inclusief een plan B voor als de auto het onderweg toch begeeft) naar Son en Breugel. Een spannende dag voor de boeg inclusief een trouwtoespraak op vreemd terrein en met bekenden in de zaal. Het is toch anders als je de bruid voor het laatst in het wit hebt gezien toen ze vier was en in een berg poedersuiker stond. Totaal verbaasd dat de bodem uit een bus poedersuiker geknepen kan worden.

Mooi op tijd op de bestemming aangekomen en na het ophangen van de toga is er nog genoeg tijd om een rondje te maken en de alle informatie nog een keer in alle rust de revue te laten passeren. Een makkelijke route is langs het Wilhelmina-kanaal, recht-toe recht-aan; geen mogelijkheid om te verdwalen. Om er toch zeker van te zijn dat de wandeling niet te ver gaat besloten om ten minste op hoorafstand van het carrillon te blijven. Elk kwartier even een controlemoment.

Bij de brug even getwijfeld, de volgende brug is in de verte te zien, maar is ongetwijfeld verder weg dan de klokken te horen zijn, dus het zekere voor het onzekere genomen en bij de eerste brug de oversteek richting Son weer gemaakt.

p1010788

Met een paar omtrekkende bewegingen door het dorp komt het eindpunt van de wandeling inzicht. Nog een klein omweggetje gemaakt om bonbons te halen bij ‘de Dames’. Niets helpt zo goed voor stalen zenuwen als chocolade. Helemaal klaar voor de toespraak.

In de zaal nog een paar laatste puntjes op i gezet, toga aan en nog twee keer diep adem halen. Vandaag geen toespraak vanaf papier maar uit het hoofd en het hart.

Na een uur zit het erop. Een lach, een traan en een getrouwd bruidspaar verder kan de toga uit. Om de rest van de dag niet te blijven stuiteren, de pumps gewisseld voor de wandelschoenen om een kort rondje door het bos net buiten Son te maken.Even de stress ervan af lopen. Het bos is niet groot maar er zijn genoeg paadjes om even gedachteloos over te dwalen en een paar bankjes om de toespraak te overzien. Conclusie: best trots.

p1010796

Met het zonnetje op het gezicht is het tijd om het zandpad te zoeken dat richting de auto gaat. Tijd om de haarlak uit het haar te borstelen (aan het thuisfront weten ze het na vijftien jaar wel: haarlak + make up = een trouwerij) en tijd voor taart.

Facebooktwitter