Savernake Forest

Afstand: 6 kilometer

Waar: Marlborough (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Wandelen in het voorjaar in een Engels bos. Als je voor de blue bells komt: ze zijn er wel maar minder dan gedacht. Het is geen groot bos maar een klein rondje om even de benen te strekken lukt hier prima.

DSC_0240

Op zoek naar een bos voor een ommetje tijdens de reis van Dover naar Wales. Met de zoektermen ‘blue bells, bos, Engeland en wandeling’ werd door Google o.a. ‘Savernake Forest’ gevonden. Nog wel een paar kilometer van de snelweg af, net voor de afslag naar  Marlborough, ligt Savernake Forest. Prima stop zo halverwege de reis. Na alle stress van de M25 bij Londen op zaterdag in de spits (maar het schijnt op dit stuk snelweg altijd druk te zijn), links rijden en zelf navigeren een goed moment om een beetje frisse lucht te scheppen.

Net voorbij de ingang van het bos, dat wordt beheerd door de Forestry Commission, is een paar parkeerplaatsen te vinden. Zaterdag aan het begin van de middag is blijkbaar niet het meest drukke wandelmoment van de dag. Met de wandelschoenen aan, de batterijen van het fototoestel helemaal opgeladen en de geheugenkaart helemaal leeg, ben ik klaar voor de eerste ‘blue bell’ wandeling van het jaar.

Het wandelpad slingert tussen de bomen door en binnen no-time kunnen de eerste foto’s gemaakt worden. De wandeling volgt het zandpad verder het bos in.

DSC_0249

De wandeling komt natuurlijk langs ‘Old Paunchy‘, met meer dan 700 jaarringen, een boom die al heel wat vogelhuisjes gebouwd heeft zien worden. De boom is zo groot dat het lastig is hem helemaal op de foto te krijgen. Omdat de tijd toch gewoon door tikt, toch maar weer in beweging gekomen.

In het bos kunnen verschillende zandpaden gevolgd worden, maar eenmaal voorbij de oude boom, komen er eigenlijk geen blue bells meer in zicht. Nog een klein klimmetje heeft de wandeling nog wel in petto (wel goed uitkijken want hier wordt het pad ook door mountainbikers gebruikt).

DSC_0245

Met een paar omtrekkende bewegingen (inclusief een stukje bospad dat doodloopt in de bramenstruiken) komt het pad weer bij de auto uit.

Ps. hoewel het aantal blue bells wat tegen viel, het bos minder groot is, is Savernake Forest een prima plek voor een wandeling.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑