Afstand: 3 kilometer

Waar: Tavistock (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling over Dartmoor, langs Feather Tor. Onderweg veel water, dus veel ervaring opgedaan met slootje springen. De wandeling begint gelukkig wel met een bruggetje over het water.

p1020228

Met de benen al goed warmgelopen met de ochtendwandeling is er in de groep toch nog wat energie over voor een kleine middagwandeling. Vanaf de parkeerplaats steekt de wandeling de weg over (oversteken in Engeland blijft een uitdaging, al is het maar dat naast het gebruikelijke verkeer hier ook schapen, paarden en koeien oversteken). Direct hebben we een grote stapel stenen in het vizier.

Net onderweg en gelijk al de eerste uitdaging: water. Gelukkig is is hier nog de moeite gedaan om er een, zoals een architect zou zeggen: ‘in het landschap passend’ bruggetje neer te leggen. Hier houden we dus zonder moeite de voeten droog.

Er ligt een breed gebaand voetpad in de richting van de stenen. Dichterbij gekomen zien we dat er een hek met prikkeldraad om de stenen staat. Voor een deel van de groep is het een teleurstelling dat nu net deze stapel niet beklommen mag worden, dus blijft het bij foto’s maken.

p1020243

Omdat ook voor deze wandeling weer geldt, er staan geen routepaaltjes, maar er zijn genoeg weggetjes te vinden om een rondje te maken, gaan we op zoek maar een paadje  door het groen  (hoewel dat in deze tijd van het jaar vooral bruin is) en slingeren in de richting van Feather Tor.

Onderweg blijkt dat tussen al dat groen regelmatig water verstopt ligt. Het is dus regelmatig hink-stap-sprong om de voeten een soort van droog te houden. In een aantal uitdagende gevallen moet er zelfs met een niet al te elegante sprong de overkant van het water gehaald zien te worden. Of te wel: grote hilariteit in de groep want het gaat niet altijd even goed. Gelukkig blijft de schade beperkt tot heel natte schoenen, die gelukkig waterdicht zijn, dus de voeten blijven lekker droog.

Feather Tor nodigt dan toch weer uit voor een uitgebreide klimpartij. Voor degenen die het klimmen vandaag voor gezien houden is er alle tijd om van de uitzichten te genieten. Dus voor ieder wat wils.

p1020266

Bij Windy Post Cross (het verhaal gaat dat het granieten kruis er al sinds de vijftiende eeuw staat en dat het iet-wat scheef staat door alle schapen, pony’s en ander vee dat er langs geschuurd is) steken we nog een keer het water over en gaat het in een soort van rechte lijn terug in de richting van de parkeerplaats.

Schoenen wisselen en ‘Tea-time’. We gaan ons tafeltje bij de tearoom in Tavistock opzoeken voor welverdiende tea met scones, taart of sandwiches.

Ps. Mocht je de wandeling te kort vinden, dan kun je het rondje groter maken door Pew Tor in de wandeling op te nemen. Je kunt de stenen van Pew Tor van een afstand zien liggen, dus verdwalen ligt niet voor de hand. Wij hadden Pew Tor al gezien (zie blogpost ‘Gebroken nagel‘) en hebben voor nog een paar slootjes gekozen.

Facebooktwitter