Afstand: 2 kilometer

Waar: Dover (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling over de kliffen bij Dover met als afsluiting taart in ‘Mrs Knotts tea room’.

dscf2538

De eerste etappe van de wandeling over de kliftoppen, met de wind in de rug zit er op met het bereiken van ‘the South Foreland Ligthhouse’. Omdat het, ondanks de dreigende wolken, nog steeds droog is, wordt besloten nog een klein rondje over het randje van Engeland te maken.

p1010978

Met een meer dan lekker briesje kan er lekker uitgewaaid worden. Vanaf de vuurtoren is het een klein stukje naar de kliffen. Mooie uitzichten over het water met in de verte de af-en-aan varende veerboten. Voor degenen die geen hoogtevrees hebben kunnen even naar beneden kijken om te zien hoe hoog we nu daadwerkelijk staan. Conclusie: best hoog.

p1010983

Ondertussen pakken er steeds meer donkere wolken zich boven de wandelaars samen. Een goed moment om richting de tea room te gaan.

Een wandeling over de ‘white cliffs of Dover’, ‘Victoria sponge’ bij de thee (zonder melk), kan het Engelser? In de groep was het antwoord: als het ook nog had geregend. Gelukkig zijn we vandaag tussen buien door gewandeld, hoewel het er soms wel dreigend uitzag.

Ps. de wandeling kan gecombineerd worden met ‘the white cliffs of Dover’ of ‘de vuurtoren’.

 

Facebooktwitter