Naar de bollen

Afstand: 8 kilometer

Waar: Creil (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: lange rechte wegen tussen de bollenvelden in de Noordoostpolder. Met het ‘Tulpenfestival’ in volle gang, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Hoewel er een aantal velden wel in bloei staat valt het al met al toch wat tegen.

DSC_0223

Is de eerste gedachte bij tulpen en bollenvelden de ‘Keukenhof’, toch zijn er ook in de Noordoostpolder tulpenvelden te vinden, inclusief één selfieveld. Vanaf de parkeerplaats bij de sporthal in Creil gaan de wandeling letterlijk een blokje om en gaat volgens de beschrijving langs vele bloemenvelden. De uitgezochte wandeling is een heel klein stukje van de tulpen-autoroute van 101 km door de polder inclusief het ‘Selfieveld’.

Eerst een stukje slingerpad onder de bomen door, met hier een daar een klein doorkijkje op de gele variant van de tulp. Eenmaal op de lange rechte weg door de polder is de wind goed te voelen, maar valt de omvang van de bollenvelden wel wat tegen. Ook het ‘Selfieveld’ is naar goed Nederlands gebruik prachtig aangeharkt maar, in ieder geval vandaag, niet echt uitnodigend.

Stug doorlopen, met in de verte nog meer gele tulpen, gecombineerd met paarse. Op het kruispunt is de keuze beperkt en gaat de wandeling links af, weer een lange rechte weg in. Wel een mooi uitzicht op de dijk en een hele verzameling windmolens. Vandaag waait het hard genoeg om de meeste molens in bedrijf te hebben.

DSC_0221

Op het volgende kruispunt is de bedoeling om een doorsteek te maken naar de dijk, in de richting van het uitkijkpunt. Een groot hek in verband met bouwwerkzaamheden verspert de weg. Even de gps controleren, maar een stuk doorlopen naar de volgende doorsteek is te ver gezien de tijd. Dan maar evenwijdig aan de heenweg, de terug gaat in de richting van Creil.

DSC_0232

Bij een van de weinige tulpenvelden die dicht bij de weg ligt nog een paar herkenbare tulpenfoto’s gemaakt en dan, met de wind in de rug, terug naar de parkeerplaats.

Ps. Er staan wel een paar velden in bloei, maar er zijn ook veel omgeploegde stukken grond. Niet het mooiste rondje, maar wel lekker getraind voor de midzomernachtmarathon van natuurmonumenten.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑