Afstand: 4 kilometer

Waar: Dover (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf de parkeerplaats net buiten Dover richting de vuurtoren. Geweldige uitzichten. Met de mogelijkheid om onderweg Fan Bay Deep Shelter  te bezoeken. Deze wandeling gaat over het terrein van ‘the National Trust’.

p1010953

Met de schaduw van Dover Castle op de rug en de regenjas voor de zekerheid in de rugzak, het is immers Engeland, klaar voor een wandeling over de krijtrotsen in de richting van de vuurtoren. De eerste honderd meter van de wandeling gaan gelijk heuvel op, altijd fijn in de kuiten als je eigenlijk nog last van zeebenen hebt. Vanaf de parkeerplaats is in no time de eerste tea room bereikt. We besluiten de Victoria sponge nog maar even te laten voor wat het is om te kijken of we eerst de vuurtoren een paar kilometer verder op kunnen bereiken.

Over de kliffen kun je uit verschillende uitgesleten (of ingewandelde) paden kiezen. Met de zekerheid dat verdwalen er niet echt in gaat zitten met het water aan de rechterkant en een hek aan de linkerkant. Het is hier dus gewoon een kwestie van je neus achterna. En vandaag met de wind in de rug.

Omdat het nog even wennen is aan de Engelse zeelucht besluiten we om de voor de hand liggende route te volgen, hier en daar diep uitgesleten zandpaden afgewisseld met stukken grasland. Het voordeel van deze duidelijk ingelopen route is dat er volop van het uitzicht over zee genoten kan worden en de bedrijvigheid in de haven het aan- en afvaren van de veerboten bekeken kan worden.

p1010973

Eenmaal uit de beschutting van de kliffen blijkt dat er toch iets meer wind staat dan gedacht en binnen twee minuten zijn de vouwen wel uit de broek en de krullen uit het haar gewaaid. Halverwege de wandeling kan gekozen worden om het tunnelcomplex te bezoeken. Wij besluiten het vandaag bij een wandeling bovengronds te houden.

Na een paar kilometer wandelen steekt de top van de vuurtoren al boven het landschap uit. Toch een heel ander gezicht dan vanaf de veerboot maar zeker niet minder mooi.

p1010978a

Het laatste stukje van de wandeling gaat dan toch nog weer heuvel op. Maar met de finishlijn duidelijk in het vizier valt dit laatste loodje van de wandeling wel mee. Mocht je de vuurtoren willen bezoeken, dan kan dat (afhankelijk van de openingstijden).

Ps. Er zijn meerdere paden in het gebied om over te wandelen. Ben je op zoek naar een route voor de terugweg, combineer dan deze wandeling met ‘De white cliffs of Dover’ of ga op goed geluk terug. Weinig kans om te verdwalen.

Facebooktwitter