Afstand:  8 kilometer

Waar: Sellingen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat:  Een wandeling door ‘Westerwolde’. Een wandeling deels lang het water, door het bos en het open veld. Afwisselend met hier daar een wat alternatieve invulling van de route. Verrassend Groningen.

DSC_0171

Waar kun je wandelen in de provincie Groningen als eindeloze akkers en een strak blazende wind niet de eerste onderdelen van een onvergetelijke wandeling  zijn? Sellingen en ‘Westerwolde’ zijn dan een goed begin. Op goed geluk (en advies van een collega met eindeloos veel kennis van muziek) Sellingen in de navigatie gezet.

Bij het plaatselijke openlucht zwembad is nog genoeg parkeerplek te vinden (in ieder geval buiten het zomerseizoen en na zes uur ‘s avonds). Hier kun je kiezen uit een paar wandelingen. Gekozen voor de wandeling langs het water. Het eerste deel volgt het smalle zandpad langs het water. Bij de brug is het even kiezen, de gele paaltjes blijven volgen of toch het pad aan de andere kant van de brug. Kop of munt: het wordt het pad aan de andere kant van het water.

Weer het smalle zandpad volgen langs het water. Aan het eind even over een hek klimmen. Even het verkeerde pad gekozen (doodlopend, dus toch maar even terug en opnieuw beginnen).

Een klein stukje door het bos, inclusief uitzicht op indrukwekkend uitziende koeien. Gelukkig staan ze achter een hek. Iets verderop in het bos, schiet een ree weg.

DSC_0176

Dan komt de wandeling terug bij de brug die we al eerder in de wandeling zijn over gestoken. In plaats van het zandpad, volgen we nu de klinkerweg in de richting van Sellingen. Een klein stukje langs de drukke doorgaande weg maar dan toch weer door het veld.

DSC_0180

De kers op de taart van deze wandeling zijn de reeën die eerst wat nieuwsgierig blijven kijken maar dan toch met een paar soepelen spongen zich uit de voeten maken. Al met al lekker gewandeld.

Ps. Onderweg veel reeën gezien. De bonus van een een avondwandeling.  Ik ben niet de grootste fan van wandelen in de provincie Groningen, maar Sellingen vond ik een positieve uitzondering.

Facebooktwitter