Afstand: 5 kilometer

Waar: Hoorn (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling langs het Apeldoorns Kanaal en over ‘Landgoed Vosbergen’. Hoewel de wandeling een paar leuke bospaadjes volgt was het vooral een leuk trainingsrondje.

DSC_0113

Een oud fabriekspand als startpunt voor een wandeling ligt misschien niet direct voor de hand. Toch maar proberen vandaag. Bij de brug over het Apeldoorns Kanaal in Hoorn (Gelderland) staat een oud fabrieksgebouw. Vanaf hier ga ik een kleine wandeling maken in de richting van ‘Landgoed Vosbergen’. Het eerste stuk van de wandeling volgt het Apeldoorns Kanaal. Bij het informatiebord over ‘Huis Vosbergen’ gaat de route verder in de richting van het bos. Vanaf hier kan gekozen worden uit verschillende bospaden. Op goed geluk gekozen voor het rechterpad.

Aan het eind van het pad de straat oversteken en het bospad verder volgend maakt de route een paar omtrekkende bewegingen en gaat vervolgens weer in de richting van het ‘Huis Vosbergen’.

Een bruggetje over en een lange laan met oude bomen. Het stukje langs de waterzuivering is het minst favoriete stuk van de wandeling. Nog een klein stukje langs het kanaal en nog een keer langs het huis.

DSC_0119

Op het kruispunt nog een keer gekozen om richting het kanaal te wandelen. Dit blijkt niet de beste keuze te zijn. Het pad loopt dood (tenzij een stukje zwemmen bij de wandeling hoort). Terug over het zelfde pad en dan toch bij het bruggetje het water over.

Het laatste stuk van de wandeling gaat weer langs het kanaal. Met als verrassing van de dag: een opstijgende ooievaar. Al met al wellicht niet de mooiste wandeling maar wel lekker gelopen.

DSC_0129

 

Ps. je kunt de wandeling een klein stukje inkorten door het doodlopende pad naar het kanaal over te slaan. Voor mij waren de meters op dit pad vooral goed voor de trainingskilometers.

Facebooktwitter