Afstand: 5 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Wandeling door de bossen bij Hattem. Inclusief vier bruggetjes en de mogelijkheid voor koffie onderweg.

p1030379

Een vrijdagmorgen in oktober. Strak blauwe lucht en de herfst al in volle gang, dus een goed moment voor een wandeling door het bos. Met niet te veel moeite vinden we een ander startpunt dan gewoonlijk, maar wel mooi op de rand van het bos. Eenmaal de wandelschoenen aan ben je er gelijk helemaal klaar voor en met de gekleurde bladeren hangend in de zon als achtergrond, gelijk in de stemming.

De wandeling zoekt de verschillende bospaadjes op. Even uitkijken op de brug met maar een leuning, dat je niet uitglijdt en met een sierlijke boog in het water beland. Met al het natte blad zit een (on)gelukje in een klein hoekje.

Hoewel er nog best veel blad aan de bomen zit, liggen er ondertussen ook genoeg bladeren op de grond om lekker door heen te sloffen. Nog een bruggetje over (gelukkig nu wel aan twee kanten voorzien van een leuning dus geen kans op een nat pak) gevolgd door een klein klimmetje. Niet alles in dit bos is glad aangeharkt. Hier-en-daar moeten de kuitspieren even iets meer in actie komen.

p1030385

Met de nodige omtrekkende bewegingen door het bos, gaat de wandeling nog net een heel klein stukje door de bewoonde wereld van Hattem, maar maakt dan al weer snel de doorsteek naar het bos. Op een zonnige dag als vandaag een mooi decor. En voor je het weet sta je dan weer voor een bruggetje met een keuzemoment: ‘wel of geen pauze inlassen?’. Vandaag wordt de wandeling in een streep afgemaakt en moet de pauzekoffie op het terras maar wachten op een volgende keer.

Met een paar mooie doorkijkjes op ‘Landgoed Molecaten’ gaat de wandeling in de richting van het laatste bruggetje van vandaag. Ook hier wordt moeiteloos de andere kant van het water bereikt.

Met nog een kleine omweg om nog een beetje extra zon op te vangen gaat de wandeling via twee klaphekken (die wel met een heel harde knal dichtvallen) komt het eindpunt van de wandeling al snel dichterbij.

p1030407

Een laatste klimmetje voor de eindsprint ingezet kan worden. Lekker uitgewaaid en met een frisse neus wordt het eindpunt van de wandeling bereikt. Geen te grote inspanning maar wel lekker even buiten geweest.

Ps. maak je de wandeling in een andere tijd van het jaar, dan is ongetwijfeld het herfstgevoel een stuk minder. Blijft wel een ommetje door het bos, met genoeg afwisseling.

Facebooktwitter