Afstand: 4 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een paar bruggetjes over eeuwenoude sprengen en slingerende bospaadjes vormen samen een afwisselende wandeling door het bos bij Heerde. Als vier kilometer niet de moeite is om de wandelschoenen aan te doen dan kan deze wandeling gecombineerd worden met een andere wandeling die op de parkeerplaats aan het eind van de Kooiweg begint.

DSC_0056

Na een pad dat onnodig veel bochten maakt, tot grote hilariteit van een deel van de groep (we komen wel vooruit maar schieten niet echt op), wordt de eerste spreng van de wandeling bereikt. Niet te lang blijven hangen bij het rustgevende water maar de wandelpas erin houden.

Het bospad gaat verder en komt bij het eerste bruggetje van de wandeling aan. Deze ziet er stevig genoeg uit om stevig stampend over heen te gaan. Het bospad gaat verder naar de volgende brug. Deze spreng blijkt (volgens het informatiebordje) speciaal gegraven te zijn en is dus en sprengenbeek. Het water van deze spreng werd gebruikt voor het aandrijven van watermolens. Het bijzondere aan deze spreng is dat het water een constante temperatuur heeft van ongeveer 8 graden en dus nooit bevriest.

De route steekt het ‘Sprengenbos’ in. Nog meer slingerende bospaadjes en kwetterende vogels maar verder geen wandelaars, even helemaal alleen op de wereld.

DSC_0059

Na de bospaadje bereikt de route de onvermijdelijke Renderklippen. Deze keer gaat de route niet het heidegebied op, maar volgt een klein stuk het zandpad aan de rand om vervolgens weer het bos in te steken. Nog een paar smalle bospaadjes voor het brede zandpad in de richting van de parkeerplaats weer bereikt wordt. Een laats rechte stuk langs de gestapelde boomstammen vormt de finish van deze wandeling.

DSC_0062

Ps. de wandeling is de combineren tot een wandeling van in totaal 12 kilometer met ‘Renderklippen’. Combineer je de wandeling met ‘Schaapskooi’ dan ben je 10 kilometer onderweg.

Facebooktwitter