Renderklippen

Afstand: 8 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Vanaf de Kooiweg in Heerde een wandeling door het bos langs een paar historische sprengen, over de Renderklippen en veel slingerende bospaadjes. De hele wandeling gaat over zandpaden.

DSC_0029

Zachtjes tikte de regen in de ochtend tegen het zolderraam, maar vanmiddag schijnt de zon volop en dus is er geen twijfel mogelijk: wandelschoenen aan, zonnebril mee en regenjas thuis. De wandeling begint op de parkeerplaats aan het eind van de Kooiweg. Er kan gekozen worden uit meerdere bospaadjes.

In de bossen rond Heerde kom je diverse sprengen tegen. Deze gegraven waterwerken zijn ontstaan in de 16e en 17e eeuw en zorgden dat de papierindustrie in de omgeving voorzien van schoon water voor de papierproductie.  Om genoeg water te krijgen werden de verschillende sprengen met elkaar verbonden door beken. Sprengen zijn door mensen gegraven, wat bijvoorbeeld te zien is aan de zandwallen die langs de sprengen liggen.

De wandeling volgt diverse bospaadjes en komt uiteindelijk uit bij de hei: de Renderklippen. Voor wie zin heeft in koffie (en geluk heeft met de openingstijden) kan een pauze ingelast worden bij de kiosk.

Via de kiosk gaat de route verder  in de richting van de schaapskooi. Zo in het voorjaar op een zonnige zondagmiddag gezellig druk.

DSC_0044

De drukte van de schaapskooi achterlatend maakt de route een oversteek over  de hei in de richting van het bos. Ook hier is er weer een behoorlijke keuze aan bospaadjes. Sommige zijn smal, maar er zijn ook brede wandelpaden.

DSC_0042

Met nog een paar omtrekkende bewegingen over de bospaden, wordt de parkeerplaats weer bereikt. Prima wandeling.

Ps. de wandeling is te combineren met ‘Sprengen en bruggen’. Een afwisselende wandeling van in totaal dan ruim 12 kilometer.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑