Afstand: 6 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanaf de carpoolplaats bij Hattem. Veel bos, zandpaden en de Leemkule.

p1030534

Vandaag is de carpoolplaats bij Hattem (aan de A50) het beginpunt van de wandeling door het bos. Eerst een klein stukje verhard fietspad maar dan linksaf het zandpad op. Op een herfstmorgen zijn de hier en daar onder de bladeren verstopte wortels onverwacht glad. Goed uitkijken dus om niet uit te glijden.

In het bos zijn verschillende wandelpaden al ingelopen. Na het eerste brede zandpad kiest de wandelgroep al gauw voor een smaller bospaadje. De kans dat je echt in dit bos kunt verdwalen is klein. Dus een prima gelegenheid om van het zonnetje en de herfstuitzichten te genieten.

p1030538

Na een hele verzameling bospaden te hebben gevolgd, wordt de Leemkule bereikt. Vandaag geen bootcampgroep die zich uitleeft op de steile zandwanden, dus alle rust om even op het bankje in het zonnetje te zitten.

p1030540

Een klein stukje bewoonde wereld van het vakantiepark en dan de laatste omtrekkende bewegingen (inclusief laatste klimmetje) voordat de carpoolplaats weer bereikt wordt.

Lekker een uurtje gewandeld.

Ps. Mocht het halverwege de wandeling (met of zonder een stop om je energie kwijt te raken in de Leemkule) tijd zijn voor een pitstop, ‘De keuken van Caatje’ heeft de koffie klaar staan.

 

Facebooktwitter