Afstand: 4 kilometer

Waar: Rhenen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Omdat het rondje over de Grebbeberg niet te veel energie heeft gekost, nog een rondje gemaakt over de ‘Laarsenberg’. Algemene oordeel over dit rondje: minder mooi dan het rondje met de schapen.

p1030760

Na het rondje over de ‘Grebbeberg’ is er in de groep nog genoeg energie over voor een rondje door het ‘Laarsenbos’. Op de parkeerplaats het gps-apparaat weer op nul gezet en dan zijn we weer onderweg. Bij het eerste smalle bospaadje slaan we links af en dan blijkt dat we eigenlijk direct al van de route zijn afgeweken. Gelukkig weten we zonder veel moeite het wandelpad weer terug te vinden.

Na nog twee bochten staan we bij het eerste informatiebord over de Grebbelinie. Een bijzonder stukje geschiedenis. Nog even bij de loopgraven gestaan, maar dan is het toch tijd om verder te wandelen willen we niet door het donker overvallen worden.

De route is redelijk eenvoudig te volgen, maar de verschillende bospaadjes maken het ook mogelijk om een eigen variatie op de route te maken. Het is geen groot bos (80 ha) dus je kunt er niet echt verdwalen.

p1030768

Met ‘Ouwehands Dierenpark’ als uiterste grens aan de wandeling (het wandelpad buigt een paar keer door de hekken van de dierentuin gedwongen naar rechts af), dwaalt de wandelgroep op het gemak door het bos. Met een paar kleine klimmetjes hebben we in ieder geval een paar hoogtemeters gemaakt. Altijd goed om de kuiten een beetje in training te houden, met een wandelweek in Wales in het vooruitzicht.

Met nog een paar typische herfstplaatjes op de gevoelige plaat, bereiken we ruim voor het donker de parkeerplaats. Tijd om naar huis te gaan.

p1030770

Lekker gewandeld, waarbij de eerste wandeling van vanmiddag de hoogste punten scoort.

Ps. de wandeling kan gecombineerd worden met ‘als er een schaap over de trap is….’.

Facebooktwitter