Afstand: 7 kilometer

Waar: Windsor (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling vanuit het centrum van Windsor, langs Windsor Castle en dan een heel lang recht stuk. Laatste slinger door het dorp en dan terug naar de parkeerplaats met op de gevoelige digitale plaat een van de meest gefotografeerde uitzichten van het Verenigd Koninkrijk: Windsor Castle.

p1030833

‘The Long walk’ klinkt indrukwekkend en kan op een wandellijst niet ontbreken. Met een route van Dover naar Abergavenny is de omweg naar Windsor te overzien. Dus als onderbreking van een reisdag een stop in Windsor gepland.

Met ‘parking town center’ in het oog lukt het om zonder problemen een parkeerplaats te vinden. Met de paar losse ponden die we als wandelgroep bij ons hebben (met de pin kan er niet bij de parkeermeter betaald worden) is er een parkeerkaartje geregeld en kunnen we op pad.

We zijn duidelijk niet de eerste mensen die hier komen wandelen, dus de weg naar het kasteel staat duidelijk aangegeven. Nog met de late middagzon op de kasteelmuren kunnen we de eerste foto’s maken en dan zijn we onderweg.

Er zijn maar drie omtrekkende bewegingen nodig voordat het park wordt bereikt en we aan ‘the long walk’ kunnen beginnen. Omdat we aan de kant van het kasteel beginnen wandelen we eerst van het kasteel af, in de richting van het standbeeld.

p1030861

Een lang recht stuk in de wandeling lijkt zo op het eerste gezicht niet echt uitdagend (en dat is het ook eigenlijk niet), maar we hebben zo wel alle tijd om foto’s te maken, van de frisse lucht te genieten (hoewel de vliegtuigen hier in een hoog tempo met de regelmaat van de klok laag over komen vliegen) en op zoek te gaan naar de perfecte foto.

De weg die de route doorkruist blijkt een kleine uitdaging te zijn. Er gaat heel wat verkeer zo langs en het is even wachten op het goede moment om veilig over te kunnen steken.

In het tweede deel van de wandeling wandelen we nog een stukje door het hertenpark. De herten bekijken de langstrekkende mensen op veilige afstand.

p1030880

Omdat de zon nu toch wel een een rap tempo aan het zakken is en het daglicht mee neemt, besluiten we te keren zodat we nog voor het donker in Windsor terug zijn (en het geld in de parkeermeter is ook bijna op).

Teruglopend hebben we de hele wandeling uitzicht op het kasteel. Met nog een kleine omtrekkende beweging door de binnenstad (inclusief een koffiepauze) maken we het rondje compleet.

De meeste kilometers van deze wandeling zijn gaan zitten in ‘the long walk’ en valt eigenlijk dus met een lengte van 7 kilometer best wel mee. Toegegeven, we hebben het stukje van het hek tot aan de kasteeldeur overgeslagen. De koffie aan het eind van de wandeling smaakte geweldig. Het was zo aan het eind van de dag best fris aan de neus.

Ps. Het is een lang recht stuk maar het uitzicht, zowel heen als terug blijft boeien.

Facebooktwitter